2.5 SENE SONRA PENALTI DÜDÜĞÜ


Beşiktaş'ın Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maç, aynı zamanda bir istatistiğin de sonu oldu.

Trabzonspor'un aleyhine yaklaşık 2.5 sene sonra penaltı düdüğü çalındı.Spor Toto Süper Lig'de bordo mavili ekip aleyhine en son 2 Mayıs 2009 tarihindeki Trabzonspor-Kayserispor maçında penaltı verilmişti.

Suat Arslanboğa'nın yönettiği mücadelenin 45. dakikasında Cangele'nin yerde kaldığı pozisyon sonrası orta hakem beyaz noktayı gösterdi.Cangele'nin kullandığı penaltı atışı filelerle buluşurken; 27 Kasım 2011 günü oynanan Beşiktaş mücadelesinde bu istatistik de son buldu.

Müsabakanın 77. dakikasında Celustka'nın Mustafa Pektemek'i ceza alanı içinde düşürdüğü pozisyon sonrası hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Bu düdük sonrasında Trabzonspor aleyhine 939 gün sonra penaltı çalındı.


 

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın zorlu mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf tek golle Beşiktaş oldu.


Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 78. dakikada penaltıdan Ricardo Quaresma kaydetti. Quaresma golden sonra sevinci abarttığı gerekçesiyle sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'a galibiyeti getiren Quaresma istekli oyunuyla takımına bu zorlu deplasmanda büyük katkı sağladı. 15 maç sonra fileleri sarsan Portekizli attığı golle de bu önemli galibiyetin mimarı olmayı başardı.Trabzonspor'da ise sezonun flaş ismi Burak Yılmaz özellikle Egemen Korkmaz'ın markajından sıyrılmayı başaramadı. 

Son düdükle birlikte bu zorlu mücadelede galibiyete ulaşan Beşiktaş puanını 21'e yükseltirken, Trabzonspor 20 puanda kaldı. 

Spor Toto üper Lig'de bir sonraki hafta TrabzonsporSivasspordeplasmanına konuk olacak. Beşiktaş ise kendi sahasında Orduspor'u ağırlayacak. 

 INTER 11'İ İLE SAHADA

Spor Toto Süper Lig'de TrabzonsporBeşiktaş maçına hafta içinde UEFAAvrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile oynadığı karşılaşmanın 11'i ile sahaya çıktı. 

Teknik direktör Şenol Güneş, kadroda sürpriz bir değişikliğe gitmezken 1-1 biten Inter maçındaki isimlere ilk 11'de yine görev verdi. Yedek kulübesinde ise daha önceki haftalarda olduğu gibi kaleciler Onur ve Zeki Ayvaz birlikte yer aldı. 

FERNANDES 6 HAFTA SONRA

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Carlos CarvalhalFernandes'e ligde 5 maç sonra ilk 11'de görev verdi. 

En son ligin 6. haftasında Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli oyuncu, Simo, Aurelio, Veli ve Necip'in yokluğunda yaklaşık 1,5 ay sonra forma giyme şansı buldu. 

Hafif sakatlığına karşın Trabzon'a getirilen Aurelio ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. 

KARŞILIKLI TEHLİKELER


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk 10 dakikasında oyun orta sahaya sıkıştı. İki takımın da orta alanı kalabalık tutma düşüncesi ve önce savunmaya ağırlık vermesi bu bölümde etkili oldu. Fakat dakikalar ilerledikçe karşılıklı pozisyonlar iki takımı da gole çok yaklaştırdı.

Zorlu mücadelede ilk tehlikeyi 14. dakikada Trabzonspor yarattı. Burak Yılmaz'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Alanzinho'nun hafif çaprazdan vuruşu direğin dibinde dışarı gitti. 

Trabzonspor'un bu atağının ardından bir dakika sonra Beşiktaş, rakip kalede büyük bir tehlike yarattı. Fernandes'in kullandığı korner sonrasında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Egemen önünde kalan topa çok sert vurdu ama savunma gole izin vermedi.

CECH ÇİZGİDEN ÇIKARDI


Oyun tempo kazanmasının ardından pozisyonlar arka arkaya gelmeye başladı. Mücadelenin 20. dakikasında Quaresma rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Quaresma kaleci Tolga'dan sıyrılarak çaprazdan şutunu çekti, Cech topu çizgien çıkardı. 

Quaresma'nın pozisyonun hemen ardından Serkan Balcı'nın ceza sahası dışından çektiği sert şutu ise Beşiktaş kalecisi Cenk güçlükle kontrol edebildi. 

BİR TARAFTA HALİL, BİR TARAFTA QUARESMA

İlk yarıdaki pozisyonların yanı sıra TrabzonsporBeşiktaş karşısında topa daha çok sahip olan taraftı. Burak Yılmaz'ın markaj altında kalması nedeniyle Halil Altıntop ileri uçta daha fazla topla buluştu. Fakat Halil Altıntop ceza sahası içinde etkili olamadı. 

Beşiktaş cephesinde ise en etkili isim Quaresma olarak göze çarptı. İleri uçta gelişen ataklarda sık sık topla buluşan Portekizli futbolcu takımını öne geçirebilmek adına yoğun çaba sarf etti. Ancak ilk 45 dakikadaTrabzonspor ve Beşiktaş gol bulamayınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

BEŞİKTAŞ'IN NET FIRSATLARI

Karşılaşmanının ikinci yarısına iki takım da dengeli başlarken, Beşiktaş 57. dakikada arka arkaya çok net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Ricardo Quaresma topla buluştuktan sonra rakiplerinden sıyrılaracak ceza sahasına girdi. Ancak Quaresma karşı karşıya durumda kaleci Tolga'yı geçemedi. Devam eden pozisyonda Quaresma sol kanattan ceza sahasıan ortasını yaptı. Sert gelen topu Tolga elinden sektirdi. Boşta kalan topu Ekrem üstten dışarı atarak net bir fırsatı değerlendiremedi. 

GÜNEŞ VE CARVALHAL'İN HAMLELERİ

Beşiktaş'ın orta alanı hızlıca geçmesinin ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş değişiklik yaparak oyundan düşen Alanzinho'yu kenara aldı. Brezilyalı futbolcu kenara gelirken; yerine Adrian girdi. 

Trabzonspor'un değişiliklerine Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'de iki ismi kenara larak cevap verdi. Carvalhal, Almeida veEkrem'i oyundan alırken; Mustafa Pektemek ve Filip Holosko'yu sahaya sürdü. 

GECENİN ADAMI QUARESMA 

Değişikliklerin ardından karşılaşmanın 77. dakikasında gelişen Beşiktaşatağında Roberto Hilbert'in ceza sahası dışından çektiği şutu Tolga elinden sektirdi. Boşta kalan topu Mustafa Pektemek tamamlamak isterken, Ondrej Celustka'nın müdahalesi sonucu yerde kaldı. Fırat Aydınus bu pozisyon sonrasında penaltı noktasını gösterirken, Celustka'ya kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

Beşiktaş'ta kazanılan penaltıyı ise Quaresma ağlara göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Quaresma golden sonra sevincini abartığı gerekçesiyle gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü. 

SON DAKİKALARDA NEFESLER KESİLDİ

Beşiktaş'ı deplasmanda öne geçiren Beşiktaş maçın son bölümüne doğruTolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan ikinci golü atma fırsatını değerlendiremedi. Bu pozisyonun hemen ardından Burak Yılmaz karşı karşıya durumda Cenk'e takıldı. Uzatma bölümün ikinci dakikasında Sivoktopu kendi ağlarına yollarken; hava topu sırasında Glowacki'nin Egemen'e faul yaptığı gerekçesiyle bu gol geçersiz sayıldı. ve son düdükle birlikteBeşiktaş tek golle bu zorlu deplasmandan üç puanla ayrılmış oldu. 


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

MAÇ 1-0 BEŞİKTAŞ'IN GALİBİYETİ İLE BİTTİ

 

94'
Julio Regufe Alves uzun süre topu sakladı ama sonrasında Giray araya girdi.
93'
Trabzonspor sağ kanattan hücum başlatmak isterken top Serkan'dan taça çıktı.
92'
Zokora'nın ortasında arka direkte Glowacki kafayı vurdu, ceza sahasında Sivok topu kendi ağlarına gönderdi ama Glowacki'nin hareketi faul.
92'
Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma oyundan çıkarken Julio Regufe Alves oyuna dahil oldu.
92'
Adrian sol kanatta Roberto Hilbert'in hareketi ile yerde kaldı. Karar faul.
91'
Bu kez Zokora doldurdu, yine Beşiktaş savunması başarılı.
90'
Ernst, Adrian'a gelen topu elle kontrol etti. Karar faul. Ceza sahasına gelen ortayı ise savunma karşıladı.
90'
İsmail'in pasında Holosko topun üstünden atladı ama top kaleci Tolga'da kaldı.
89'
Trabzonspor atağında Burak Yılmaz ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Cenk mükemmel kurtardı.
89'
Sonrasında Serkan topu kaybetti, Quaresma'nın karşı karşıya vuruşunu Tolga çıkardı.
88'
Fernandes, Holosko'nun önündeki boşluğu düşündü top savunmada kaldı.
88'
Adrian orta çizgi yakınında kazanılan faulde, orta yaptı. Top iki hamlede Cenk Gönen'de kaldı.
88'
Adrian orta çizgi yakınında kazanılan faulde, orta yaptı. Top iki hamlede Cenk Gönen'de kaldı.
87'
Manuel Fernandes ceza sahası dışından yerden bir şut attı. Ama bu vuruş auta gitti.
86'
Burak'ın pasında Henrique ceza sahası çizgisinin dışında topla buluştu ama ceza sahasına girmeyi başaramadı.
85'
Gustavo Colman'ın yerine ise Paulo Henrique oyuna giren isim.
85'
Volkan Şen Halil Altıntop'un yerine oyuna girdi Trabzonspor'da.
84'
Hilbert uzak mesafeden kaleyi düşündü ve top dışarıya gitti.
84'
Colman'ın ortasında savunma savunma ön direkte karşıladı.
84'
Zokora sağ kanattan hücuma katıldı ve yerde kaldı karar.
83'
Trabzonspor hızlı hücumunda Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı ama daha öncesinde ofsayt bayrağı havada.
82'
Fernandes'in ortasında Toraman çok önemli bir pozisyonda kafayı vurdu. Ama top kaleci Tolga'da kaldı.
81'
Beşiktaş kontra atağında Colman, İsmail'i faulle durdurdu ve sarı kartı gördü.
81'
Serkan'ın pasında Burak ceza sahasında topla buluştu. İbrahim Toraman'la mücadelesinde elle oynama beklentisi vardı ama hakem devam dedi.
81'
Manuel Fernandes, doğrudan kaleyi düşündü ama top Tolga'nın elinde kaldı.
80'
Zokora, kendi yarı alanının ortasında Quaresma'ya faul yaptı ve sarı kartı gördü.

 

 

79'
Quaresma, Trabzonspor taraftarına verdiği tepkinin ardından sarı kart gördü.

 

 

78'
GOL - Ricardo Quaresma penaltıdan attığı golle takımını öne geçirdi. 
77'
Hilbert'in uzaktan şutu kaleci Tolga'dan döndü. Mustafa Pektemek topu boş kaleye gönderecekken Celustka'nın hareketi ve karar penaltı. Celustka'ya da kırmızı kart çıkıyor.
76'
Adrian Halil'e çok şık bir pas verdi. Halil Zokora yerine Burak'ı tercih edince topu kaybetti.

 

 

76'
Adrian sağ kanatta aldığı topla içeriye doğru çekti ve kaleyi düşündü ama vuruşu kalenin solundan dışarıya gitti.

 

 

75'
Halil ceza sahası dışında topla hareketli olan isimde. Halil topu sol kanada atmayı başaramazken, İbrahim'in hamlesiyle de yerde kaldı.

 

 

74'
İsmail'in ara pasında Quaresma için ofsayt bayrağı kalktı.
73'
İsmail'in sol kanattan ortası herkesi aştı ve Cech'te kaldı. Ama Trabzonspor kontra atağında da Burak'ın pasını Egemen kesti.
72'
Beşiktaş'ta Ekrem Dağ oyundan çıkarken, Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu.
71'
Halil ceza sahasının dışında kontrol ettiği topu havadan Burak'ın önüne indirmek istedi, İsmail topu taça attı.

 

 

70'
Adrian sol kanatta son çizgiden ortaladı, Egemen karşıladı. Beşiktaş savunmadan çıkmada sıkıntı yaşarken, Serkan'ın faulü siyah beyazlıları rahatlattı.

 

69'
Beşiktaş yine kalabalık bir kontra atak şansını değerlendiremedi. Hilbert'in ortasında, arka direkte Ernst rakibine faul yaptı.
69'
Colman'ın sol kanattan kullandığı korneri savunma ön direkte karşıladı.
69'
Burak Yılmaz, sol çaprazda kalan bir noktadan çok sert vurdu. Cenk topu kornere çeldi.

  68'      Zokora orta sahadan aldığı topla hareketlendi ve ceza sahasının 3-4 metre dışında Fernandes'in hareketiyle yerde kaldı. Karar faul...

67'
Quaresma bu kez uzak mesafeden kaleyi düşünen isim ama vuruşu üstten dışarıya gitti.

 

 

66'
Hilbert sağ çaprazdan uzak bir mesafeden kaleyi yokladı ama bu vuruş kaleyi bulmadı.

   65'        Fernandes korneri paslaşarak kullandı. Quaresma'nın ortası Zokora'dan taça çıktı.

65'
İsmail Köybaşı savunmanın arkasına hareketlenen Quaresma'yı düşündü, Celustka topu kornere attı.

 64'                  Serkan'ın sağ kanattan ortasını Burak, önüne aldı ve dar açıdan şutunu atmak istedi ama top ayağına oturmadı ve dışarıya gitti.

63'
Zokora'nın pasını Burak ceza sahası dışında kontrol etmekte zorlandı ve sonrasında İbrahim Toraman'a faul yaptı golcü oyuncu. 
62'
Colman Fernandes'in kaptığı topu hızlı şekilde Burak'ın önüne attı ama Egemen tam zamanında araya girdi. 
61'
Alanzinho Carlos Da Costa oyundan çıkarken Adrian Mierzejewski oyuna girdi Trabzonspor'da.
60'
Colman'ın ara pasında Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top dışarıya gitti ama ofsayt bayrağı da kalktı bu pozisyonda. 
59'
Colman'ın ortasını Hilbert ön direkte karşıladı. Beşiktaş 5 kişi ile kontra atağa çıkmışken İsmail pas vermedi ve topu kaybetti.
58'
Halil'e yapılan hareket sonrasında Roberto Hilbert maçın ilk sarı kartını gördü.

 57'                  Quaresma'nın uzaktan şutu tam Tolga'nın önünde sekti. Tolga elinden kaçırdı, Ekrem üstten dışarı vurdu topu. 

56'
Quaresma müthiş bir hareketle ceza sahasına indi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ama Tolga'dan mükemmel bir kurtarış.

  

56'
Marek Cech'in ortasında top doğrudan dışarı çıktı ama bu pozisyonda topun kaleye geleceğini düşünen Cenk de sırtını direğe çarptı. 
55'
Halil'in pası Alanzinho'ya geçmedi. Ekrem'in pasını ise Almeida oyun alanında kontrol etmeyi başaramadı. 
54'
Burak'ın pası Fırat Aydınus'tan dönünce, sahada enteresan bir diyalog oluştu. 
54'
Sol kanatta Burak Yılmaz topuk pası yaparak Halil'i kaçırdı, ama Halil de topu ayağından kaçırdı.
53'
İsmail Köybaşı, rakip yarı alanın ilk metrelerinde Fernandes'in hareketi ile yerde kaldı.  
52'
Serkan, Burak ile verkaça girdi ama sonrasında topu oyun alanında tutamadı. 
51'
Hilbert sağ kanattan hücuma katkı verdi ve yerden Fernandes'e çıkardı, Fernandes'in ceza sahası içinden vuruşunu, Tolga iki hamlede çıkarmayı başardı.
51'
Fernandes ceza sahasında tam şut atacakken, Colman araya girdi.
51'
Fernandes ceza sahasında tam şut atacakken, Colman araya girdi.
50'                İkinci yarı ilk yarıdan da hareketli başladı. 
49'
Sonrasında Colman yerden çıkardı, Hilbert kritik bir müdahale ile topu kornere attı.
49'
Colman'ın ortasında büyük bir karambol oluştu. Trabzonsporlu oyuncuların iki vuruşu da savunmadan döndü.

 

 

48'
Serkan Balcı, sağ kanatta ceza sahasına girerken Ernst'in hareketi ile yerde kaldı. Karar faul.
48'
Colman şık hareketlerle rakibinden kurtuldu ama pası Burak'a gelmedi.

 

 

47'
Quaresma'nın ortasında Giray Almeida'dan önce kafayı vurdu. Cech, topun kornrere çıkmasına izin vermedi.
47'
Trabzonspor kontra atağında ise Halil Altintop'un pas tercihi kötü.
46'
Beşiktaş sol kanattan gelmek istedi ama Almeida'nın ortası geçmedi. Sonrasında Fernandes pas hatası yaparak topu kaybetti.

 

 

46'
İkinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı.

 




 



 

 İLK YARI DEĞERLENDİRMELERİ

Trabzonspor Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısını 61saat.com’a spor yazarları şöyle değerlendirdi.

İhsan Öksüz: Bir orta saha mücadelesi izledik Güneş’in oyuncu değişikliği ile ikinci yarıya başlayacağını tahmin ediyorum.

Necmi Pekekli: İlk yarıda daha çok pozisyon bulan Trabzospor’du. Bence ikinci yarı daha çekişmeli geçecek.

Ergun Ata: Aslında ben ilk yarıda Trabzospor’dan gol bekliyordum. Nitekim pozisyonları da buldu, son vuruşlarda beceriksizdi.

İskender Gönen: Trabzonspor ilk yarıda beklediğim gibiydi. Beşiktaş oyunda değil, ikinci yarı daha kaliteli bir 45 dakika izleyeceğiz.

 


                     MAÇTAN DAKİKALAR

 

 

D.A.
Ve hakem Fırat Aydınus, maçın ilk yarısının son düdüğünü çaldı.
45'
Kullanılan serbest vuruşta top Beşiktaşlı oyuncuların kafalarından sekti ve savunma topu karşıladı.
45'
Uzun vuruşta Trabzonspor yarı alanı ortalarında Almeida, Glowacki'nin hareketi ile yerde kaldı.
45'
Serkan bu kez sol kanattan hareketlendi. Ceza sahası çizgisinden ortasını Hilbert karşıladı, Serkan sonrasında ona faul yapan isim oldu.
44'
Hilbert sağ kanattan ortasını yaptı Tolga çıktı ve Almeida'dan önce topu aldı.
44'
Quaresma'nın pasında İsmail ceza sahasında topla buluştu ama topu ayağından açınca ofsayt bekleyen Glowacki topu taça attı.
43'
Trabzonspor maçın tek hakimi. Beşiktaş ise savunmada açık vermemek ve hızlı şekilde hücuma çıkmayı amaçlıyor kalan kısımda.
42'
Trabzonspor yine sol kanattan geldi. Halil'in ortası isabetsiz..
41'
Bu kez sol kanattan Marek Cech, ortaladı ama top kalecide kaldı.
41'
Celustka sağ kanattan ortaladı. 6 pasta müsait pozisyonda Halil kaleye vurmak yerine ortaya çevirmeyi düşündü ve top kaybı oldu.
40'
Celustka oyuna devam ederken, Şenol Güneş Zokora'ya bir şeyler anlattı.
40'
Trabzonspor sağ kanattan gelmek istedi. Celustka hafif bir sakatlık yaşamasına rağmen yerdeyken topu çevirdi ve savunma topu taça attı.
39'
Burak Yılmaz ve Colman verkaç yapmak istedi ama Colman'ın pası yerini bulmadı.
38'
Sol kanattan kullanılan korneri Beşiktaş savunması uzaklaştırdı. Sonrasında devam eden hücumdan sonuç çıkmadı.
37'
Colman'ın ara pasında Halil ceza sahasında topla buluştu. Halil dar açıda topu çekmek istedi, savunma topu kornere attı.
37'
Serkan Balcı, tek başına ceza sahasına girmek istedi. Beşiktaş savunması tam ceza sahası çizgisinde ayak koydu.
36'
Burak çok uzaklardan kaleyi düşündü ama top önündeki İbrahim Toraman'dan döndü.
35'
Colman yine orta sahada topu kazandı ama Halil bu kez topu arkadaşlarına aktaramayan isim.
34'
Marek Cech sol kanattan harika bir orta yaptı ama Giray bir adım geride kaldı ve topa dokunamadı.
34'
Colman'ın yaptığı ortada Beşiktaş savunması kafayı vurdu.
33'
Burak sağ taç çizgisi üzerinde çok şık bir hareketle rakibinden kurtuldu ve sonrasında Hilbert'in hareketi ile yerde kaldı, faul.
32'
Ernst topla hücuma çıkarken topu kaybetti. Alanzinho'nun pası Burak'a gelmedi, Burak da Brezilyalı oyuncuya tepki gösterdi bu pozisyonda.
Bu maçın golleri, hakemin bitiş düdüğünden 1 saat sonra Acunn.com'da.
30'
Colman ceza sahası içine koşu yapan Burak Yılmaz'ı gördü, ama Egemen tam zamanında araya girdi ve sonrasında Burak ona faul yaptı.
30'
Quaresma Colman'dan bir bilek hareketi ile kurtuldu ve ceza sahası dışından sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
29'
Quaresma orta çizgide bu kez Glowacki'nin hareketi ile yerde kaldı.
29'
Alanzinho Burak ile verkaç yaparak ceza sahasına girmek istedi. Burak'ın pasında savunma son anda ayak koydu.
28'
Burak sağ kanattan kaçan Celustka'yı harika gördü. Onun ortasında arka direkte Halil çok müsait pozisyonda topla buluştu. İlk vuruşu savunmadan döndü, sonrasında pası arkadaşlarına gitmedi.
27'
Hilbert Ekrem ikilisi sağ kanattan hücum etmek istedi. Ama Hilbert'in pasında top auta gitti.
26'
Sol kanattan Halil, yerden ortasını yaptı Alanzinho'dan önce savunma araya girdi.
26'
Fernandes, Trabzonspor yarı sahasının henüz ilk metrelerinden kazanılan topu kaleye doğru havalandırdı. Top kaleci Tolga Zengin'in ellerinde kaldı.
25'
Alanzinho sol kanatta boş pozisyondaki Halil Altıntop'u görmek istedi, araya Hilbert girdi. Sonrasında Ernst orta sahada Colman'ın hareketi ile yerde kaldı. Karar faul...
24'
Burak Yılmaz ceza sahasına koşu yapan Serkan'ı gördü. Serkan Balcı, kaleciyle karşı karşıya kalmıştı ama ofsayt bayrağı da kalktı.
23'
Giray'ın pasında Burak tek top yapmak istedi ancak topu kaybetti. Ve sonrasında arkadaşlarına nerdesiniz diye çıkıştı yıldız oyuncu.
22'
Trabzonspor tribünleri eski kaptanları Egemen Korkmaz her topla buluştuğunda ıslıklıyor.
21'
Colman hücuma çıkarken pas hatası yaptı Trabzonspor'da. Top Alanzinnho'ya gelse, bordo mavililer hızlı bir hücum geliştirebilirdi.
20'
Serkan Balcı uzaktan çok etkili bir vuruş yaptı, Cenk Gönen çok dikkatli.
20'
Müthiş bir pozisyon Beşiktaş'tan. Quaresma müthiş hareketlerle ceza sahasına girdi. Topu Tolga'dan da kurtardı Portekizli, dar açıdan boş kaleye vuruşunu ise Cech, çizgiden çıkardı.
19'
Colman Burak'ın koşu yoluna gönderdi topu. Egemen eski takım arkadaşından daha yakın ve topu sağ kanattan taça atıyor.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa'da bulabilirsiniz.
18'
Ekrem sağ kanatta topu kaybetti. Alanzinho, topla çıkarken İbrahim Toraman faul yaparak durdurdu Brezilyalıyı.
17'
Trabzonspor yaklaşık bir dakikadır pas yaparak Beşiktaş savunmasında boşluk arıyor ama başarılı olamadı.
16'
Sol kanattan kullanılan kornerde müthiş bir karambol. Ancak altı pastan gelen şutu Tolga çıkardı. Sonrasında Fernandes ceza sahası dışından şansını denedi, top yine Tolga'da.
15'
Quaresama sol kanatta rakiplerinden kurtuldu ve ortasını yaptı. Glowacki kafayla tehlikeyi kornere uzaklaştırdı.
14'
Trabzonspor kısa paslarla çok iyi geldi. Alanzinho Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top yandan auta gitti.
13'
Trabzonspor sahaya daha iyi yayılan taraf. Yine sol kanattan geldiler, ama Cech'in ortası Halil'i aştı arka direkte.
12'
Celustka sürekli olarak hücuma çıkmaya çalışıyor. Alanzinho'nun pasında sağ korner direği yakınında topla buluştu bu kez ama İsmail'den kurtulamadı ve sonrasında faul yaptı.
11'
Hilbert ceza sahasına doğru koşu yapan Quaresma'yı düşündü. Ama yerden pas girişimde başarı yok.
10'
Trabzonspor sol kanattan geldi. Halil'in pasında topla buluşan Cech, yerden Burak'ı gördü. Burak Halil'e vermek yerine kaleyi düşündü ama vuruşu istediği gibi olmadı, aut.
10'
Ernst'in pasında sol tarafta topla buluşan Almeida, ceza sahası dışındaki Fernandes'i yerden gördü. Fernandes'in vuruşu etkisizdi ve auta çıktı.
10'
İlk 10 dakikalık dilimde Trabzonspor topa daha fazla hakim olan ve organize olan taraf.
9'
Burak sağ kanattan hücuma destek veren Celustka'yı gördü. Ama Celustka için ofsayt bayrağı kalktı.
8'
Serkan sağ kanatta İsmail'den söktü aldı topu ama ceza sahasına girip Burak'a çıkarmayı başaramadı.
7'
Alanzinho sağ kanattan korneri ön direğe orta yaparak değerlendirmek istedi, savunma karşıladı. Sonrasında Serkan'a Quaresma'nın hareketine faul düdüğü çalındı.
7'
Cech'in pasında Burak ceza sahasına giremedi. Sonrasında Alanzinho'nun ceza sahası dışından vuruşu savunmadan kornere çıktı.
6'
Halil Altıntop, Zokora'dan aldığı pasla sağ kanattan içeriye doğru hareketlendi. Uzaktan vuruşunda top çok kötü bir falso aldı ve taça çıktı.
5'
Trabzonspor kontra atağında sağ kanattaki Serkan, ceza sahası çizgisinde Burak'ı düşündü. Burak topun üstünden atladı ve top Beşiktaşlı oyuncularda kaldı.
5'
Quaresma topla hareketlendi ve ceza sahasına doğru yaklaştı ama Giray müdahaleyi yapan isim oldu.
4'
Trabzonspor kontra atağında Alanzinho topla buluştu. Brezilyalı oyuncu sağ kanattaki Serkan'ı değil, soldaki Halil'i düşündü ve pası geçmedi.
4'
Ernst, ceza sahasına hareketlenen Almeida'yı güzel düşündü. Glowacki son anda çok kritik bir müdahale yaptı.
3'
Fernandes'in pasında Almeida ortaladı, top önündeki savunmadan döndü.
3'
Orta çizgi yakınlarında Giray topu ayağından açtı ve sonrasında araya giren Quaresma'ya faul yaptı.
2'
Fernandes hücuma çıkarken topu kaybetti. Sağ kanattan hareketlenen Burak topu ilk rakibinden kurtuldu, ancak ikincisini geçemedi.
1'
Sonrasında Celutska, Quaresma'yı arkadan yaptığı hareketle durdurdu ve hakemden uyarıyı aldı.
1'
Burak Yılmaz, Colman'dan aldığı pasla rakip yarı alanın ortasında iki Beşiktaşlı'nın arasından çıkamadı.
0'
Karşılaşma konuk takım Beşiktaşlı oyuncuların dokunuşu ile başlıyor.

 

 

 


 

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e sahayı dar eden ancak beraberlikle sahadan ayrılan Trabzonspor, evindeki zorlu maçı kazanıp Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı değerlendirmek istiyor. G.Saray derbisindeki iyi futbolunu galibiyetle süslemeyen Beşiktaş ise zirveden kopmamak için kazanmak zorunda. 

Bu kritik mücadelede ev sahibi takımın uzun süreli sakatları Vittek ve Tayfun dışında eksik bulunmazken, konuk ekipte durum tam tersi. Siyah beyazlılar, Trabzon'da G.Saray derbisinde sakatlanan Necip ve Veli'nin yanısıra takımın önemli ismi Simao'dan yararlanamıyor. 

  TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ

STAT: Avni Aker
HAKEMFırat Aydınus

SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Halil, Alanzinho, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail, Ernst, Fernandes, İbrahim Toraman, Quaresma, Ekrem, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: C. Carvalhal


 



 

 

Trabzonspor’u takip eden ünlü spor yazarları derbi maçı öncesi maçın yorumunu yaptı. Trabzonspor Beşiktaş maçı öncesi Trabzonspor’u içerde dışarıda yurt dışında takip eden gazetecilerin maçı ile ilgili kısa yorumları şöyle;

 


 

İskender Gönen: “ Trabzonspor’un İnter maçındaki oyun disiplini bu maçı için beni umutlandırdı. Beşiktaş’ın açık oynayacağı ihtimali maçın izlenebilirlilik açısından oranını yükseltiyor. Favorim Trabzonspor..”

 

Necmi Perekli: “ Bana bu maçın kilit adamı kim derseniz elbette Burak Yılmaz derim. Burak Yılmaz’a yine çok görev düşecek. Colman’ın orta alandaki performansı da oyunun kaderini belirler. Hakemin oyunun gidişatını etkileyebileceğini tahmin ediyorum…”

 

Kadir Özcan: “Böyle maçlar taktikle değil yürekle oynanır ve kazanılır. Bunu da en iyi bilen Şenol Güneş’tir. Bu tür maçlarda kulübe faktörü yazdı 20’nin üzerine çıkmaz. Oyuncuların maç esnasındaki motivasyonu maçın da kaderini belirler…”

 

Cevat Kol: “Trabzonspor bu maçı çok iyi hazırlandı. Çok iyi de motive oldu. Maçın favorisiyiz. Beşiktaş’ın çok da bir varlık göstereceğini sanmıyorum. Trabzonspor bütün hatları ile Beşiktaş’tan daha iyi. Bordo Mavililerin yenilmesi artık tam bir mucize olur…”

 

Serdar Bali :“ Bu tür maçların havası değişiktir. Trabzonspor maça daha iyi hazır. Çünkü, hiçbir olumsuzluk hafta içinde yaşamadı. Takım iyi. Oyuncularda formda. Bu maçın kazanılması gerektiğini de biliyorlar. O halde 3 puan bizim olmalı. Defansın özellikle dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Taraftarın da tribünde takımına destek olması şart…”

 

Ergun Ata: “ Bence ortada bir maç. Rakibi hafife almamak gerekiyor. Beşiktaş’ın da silahları önemli. Trabzonspor’un Lille maçı var. Güneş iki kulvarda zor bir sürece girdi. Ancak her şeye rağmen kazanacağımıza inandığım bir karşılaşma olacak..”

 

Hamza Mısır: “ Hem kendim rahatım hem de gazetedeki ekibim. Kendimizi Trabzonspor’un

galibiyetine şartlanmış bir sayfa hazırlığı içerisindeyiz. Öyle de olacak…”

 

Rahman Turan: “ Ligin en önemli maçlarından biri. Lille maçı öncesi zor bir karşılaşma. Hem bu maç hem Lille maçı, Şenol Güneş ikisini de düşünüyor. O nedenle 90 dakika zor geçecek. Galip gelirsek çok hoş ilginç bir manşet başlığımız olacak. Okurlarımıza sürpriz…”