Bu boncukları kullanan çocukların daha da güçlenebileceği ve belirgin şekilde daha az ağrı ile diş çıkarabileceği düşünülüyordu. Bazı kitap yazarları ayrıca Litvanya'daki çocukların yıllar önce, diş çıkarma ile ilişkili ağrıyı en aza indirmek için dişlerini kehribar ile masaj yaptığını belirtmişlerdir.

Kehribar diş kolyesi bugün bile popülerliğini arttırmaya devam etmektedir. Giderek daha fazla sayıda ebeveyn, ilaç veya diğer kimyasal kullanma ihtiyacını en aza indirerek doğal yöntemler aramaya devam etmektedir. Kehribar'ın çocuklara diş çıkarma için neden avantaj sağladığına dair en yaygın açıklamalardan biri, yüksek miktarlarda Süksinik Asit içermesidir. Deriden gelen sıcaklık, bu iyileştirici yağın Kehribar'dan kan dolaşımına salınmasına neden olur; bu da bebeklere ağrı ve rahatlama etkisi sağlar.

Toksisite çalışmalarına dayanarak süksinik asit tamamen güvenlidir ve yüksek miktarlarda bile sağlık için herhangi bir tehlikeye neden olmaz. Diş çıkarma amacıyla kehribar ürünlerini (kolye, halhal veya bilezik ) denemeyi düşünmeden önce , etkinliğini destekleyen veya tamamen reddeden hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığını akılda tutmak önemlidir. Ancak birçok ebeveyn bu kolyeler ve bilezikler hakkında çok olumlu yorumlar bıraktığından, kesinlikle denemeye değer.

En etkili kehribar bebek diş kolyesi nasıl seçilir?

Kehribar bebek diş kolyesini seçerken Baltık Kehribar boncuklarından yapıldığından emin olmak önemlidir. Araştırmaya dayanarak Baltık Kehribarları içindeki süksinik asit miktarı % 3 ila % 8'ini içerebilir, bu da onu en iyi doğal Süksinik Asit kaynaklarından biri yapar. Bu asit, bebeklerin diş ağrılarını azaltmaya yaradığı için mümkün olduğunca uzun süre temas halinde kalınması faydalı olacaktır. Ürün alırken sertifikası olup olmadığını öğrenmenizde, bebeğiniz için fayda sağlayacaktır.

Kehribar Bebek Diş Kolyeleri Güvenli midir?

Çoğu kehribar bebek diş kolyesi üreticisi, onları giyen çocuklar için maksimum güvenlik sağlamak için ellerinden geleni yaparlar. Buna rağmen herhangi bir kazadan kaçınmak için çocukların kehribarları takarken her zaman denetlenmesi önemlidir. Bu nedenle kehribar ürünlerini uyurken bebekten çıkarmak en iyisidir. Bugün piyasadaki tüm kaliteli bebek diş kolyeleri, her iki taraftan da düğümlenmiş kehribar boncuklarına sahiptir. Bu, bir kolyenin kırılması durumunda sadece bir tanenin düşebileceğini ve çocuğunuzun tonlarca boncukla çevrili olmayacağını garanti eder. Bununla birlikte, bu kolyelerin çok kolay kırılmadığından bahsetmekte de fayda var, bu nedenle bir çocuğun bunu yapmak için çok fazla güce ihtiyacı olacak. Bu yüzden kehribar diş kolyesi takılarını satın alırken, her iki taraftan da düğümlenmiş boncuklar olduğundan emin olun.

Kehribar bebek bileklik vidalı klipslidir ve açmak için kuvvet gerektirir, bu nedenle bir çocuğun kendi kendine çıkarabileceği çok az ihtimal vardır. Sonuç olarak, kehribar diş kolyelerinin güvenli olduğu bilinmektedir ancak herhangi bir mücevher gibi kabul edilmeli ve çocuklarınıza gözetiminiz altında olmadan takmamalısınız.

Kehribar kolye hakkında yazılan bu makalenin sadece bilgi amaçlı yazıldığını ve tıbbi tedavinin yerine kullanılmaması gerektiğini lütfen unutmayın.