TV8'de yayınlanan 'Aramızda Kalmasın' programında yaşanan bir karışıklık güne şimdiden damgasını vurdu. Türk edebiyatının usta kalemi Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' adlı eserinin beyazperde uyarlamasında Maria Puder karakterini canlandıracak olan Beren Saat üzerine konuşulurken, program sunucularından Funda Özkalyoncuoğlu, kitaptaki 'Madonna'yı ünlü müzisyen Madonna sandı. 

MADONNA İŞİ ORTALIĞI BÖYLE KARIŞTIRDI

'Madonna'nın hayatı bizim için enteresan olabilir' diyen Özkalyoncuoğlu'nu program moderatörü Jess Molho 'Yalnız bu kitap 1943'te yazıldı. Sabahattin Ali bu kitabı asker yıllarında çadırda yazmış' diye uyarınca şaşıran Özkalyoncuoğlu ve programın diğer sunucusu Sena Keçeli'nin 'Madonna var mıydı o zamanlar?' demeleri sosyal medyayı yıktı geçti. 

TRABZONSPORLU OKAY Tİ'YE ALDI

Sosyal medyada yağmur gibi yağan yorumlara katılan Trabzonsporlu Okay Yokuşlu "Kürk Mantolu Madonna olayı biraz üzücü olmuş. 'Bilmiyorum' demek bu kadar zor olmamalı..." diyerek program sunucularına tepkisini dile getirdi.



KÜRK MANTOLU MADONNA'DAKİ ATIF SARTO'NUN ESERİ 'MADONNA DELLE ARPIE'YE

‘Kürk Mantolu Madonna’yı ‘Bizim Madonna’ sanınca…

 Andrea Del Sarto imzalı "Madonna delle Arpie" tablosu Ali'nin romanına ilham vermiştir. 

Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yazdığı 'Kürk Mantolu Madonna' romanı, Türk edebiyatının başyapıtlarından biri sayılıyor. Kitabın baş karakterleri Maria Puder ve Raif Efendi. Raif Efendi, 20'li yaşlarında babasının isteği üzerine gittiği Berlin'de, sanata olan ilgisi sayesinde bir sanat galerisine gider. Galerideki tablolar arasında bir sanatçının otoportresini görür ve tablodaki kadını hiç tanımamasına rağmen platonik olarak aşık olur. Bu tablo onda daha önce hiç hissetmediği duygular uyandırır. Raif Efendi tablodaki portrenin, Andrea Del Sarto tarafından yapılmış "Madonna delle Arpie" isimli tablodaki Madonna'nın portresine benzediğini düşünür. Tabloya o kadar hayran olur ki fırsat buldukça tabloyu görmeye gider, fakat başka gözlerin onu takip ettiğini farketmez. Artık ritüel halini alan bu tabloyu seyretme seansınlarından birinde bir kadın onun yanına gelir. Bu kadın, tablonun sahibi olan sanatçı Maria Puder'dir. Maria, Raif'in tabloya olan hayranlığının farkındadır. Raif ise başta onun kendisiyle alay eden biri olduğunu düşünür. Tablonun sahibi ile konuştuğunu öğrenince ise dünyası bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde değişir.




MADONNA KİMDİR? 

‘Kürk Mantolu Madonna’yı ‘Bizim Madonna’ sanınca…

ABD'li şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve iş kadını Madonna ise 16 Ağustos 1958 doğumlu.  Ana akım müziğin en güçlü kadın müzisyenlerinden biri olan Madonna, 'Pop'un Kraliçesi' olarak biliniyor. Dünya genelinde 500 milyondan fazla albüm satmış ve bu başarısı sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmış olan sanatçı, 'Like A Virgin', 'Vogue', 'Who's That Girl', 'Papa Don't Preach', 'Material Girl' gibi hitleriyle büyük başarı kazandı. 80'lerin başından günümüze aktif olarak müzik yapan sanatçı bugüne kadar 7 Grammy Ödülü ve 'Evita'daki rolüyle Altın Küredahil olmak üzere pek çok ödülün sahibi oldu.