Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, KTÜ Maçka Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Mehmet Tüfekçi, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Güngör, Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Siyasi Parti ve STÖ temsilcilerinin yanı sıra, Maçka’nın önde gelen isimleri ve misafirlerin katıldığı yemekte sahne alan İhsan Eyüboğlu, Başar Eyüboğlu ve Kübra Batur seslendirdikleri türkü ve şarkılarla geceye renk kattılar.

Yemekte bir konuşma yapan Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür ederek bu yemeğin bir başlangıç olduğunu ve bundan sonraki yıllarda da daha coşkulu bir şekilde devam ettirileceğini söyledi.
Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak ve Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik mesajları vererek  Maçka’nın çok değerli sanatçılar yetiştirdiğine dikkat çektiler. Volkan Konak’ın bunlara en güzel örnek olduğunu ifade eden Cavuldak ve Genç,  ileride bu şirin ilçeden daha çok cevherler çıkacağını sözlerine eklediler.
Fatih Yavuz’un sunuculuğunu yaptığı gecede ayrıca katkılarından dolayı, Kaymakam Ümit Cavuldak’a, Belediye Başkanı  Ertuğrul Genç’e, Atasu  Belediye Başkanı Mustafa Köse’ye ve Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu’na  Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından  birer plaket verildi.
Gecenin parlayan yıldızı 11 yaşındaki Mertcan’dı. Aslen Ardeşenli olan Mertcan, en zor enstrümanlardan biri olan tulumla birlikte adeta resital sundu. Çaldığı ezgilerle davetlileri coşturan Mertcan, salondaki kalabalıktan da büyük alkış aldı.