Dün akşam düzenlenen Miss Turkey 2017 yarışmasında ünlü oyuncu Itır Esen'in yeğeni Itır Esen 1. olup kraliçe tacı takmıştı.

TAÇ GERİ ALINDI
Ancak Esen'in daha önce attığı tweetlerin gündeme gelmesi ve tepki çekmesi nedeniyle taç geri alındı.

AÇIKLAMA YAPILDI
Konuyla ilgili organizasyon firması tarafından şu açıklama yapıldı; "Miss Turkey 2017’nin finalistleri dün gece muhteşem bir törenle Beyoğlu Grand Pera’da seçilmişti, ancak Itır Esen’in sosyal medya paylaşımları arasında görülen bir tweet sonuçların değişmesine sebep oldu.

Itır Esen’in Miss Turkey seçilmesinden sonra fark edilen tweetin gerçek olup olmadığı uzun saatler boyunca araştırıldı. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu yaptığı açıklamada; “Üzülerek duyuruyoruz ki bu tweetin Itır Esen tarafından atıldığı kanaatine varılmıştır. Kuruluş amacı Türkiye’yi dünya çapında tanıtmak ve imajına katkıda bulunmak olan Miss Turkey Organizasyonu’nun böyle bir paylaşımı kabul etmesi mümkün değildir.” dedi ve bu sebeple tacının geri alındığını belirtti.

YENİ SIRALAMA
Bu durumda jüri puanlamasına göre ikinci olan Aslı Sümen birinci, puan sıralamasında üçüncü olan Pınar Tartan ikinci, dördüncü sırada olan Yasemin Çoklar ise üçüncü oldu.

Yeni sonuçlara göre Aslı Sümen ülkemizi Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan ‘’Miss World’de’’, Pınar Tartan Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘’Miss Universe’de’’, Yasemin Çoklar ise Polonyo’da ‘’Miss Supranational’da’’ temsil edecek.

ODTÜ MEZUNU TÜRKİYE GÜZELİ

Mersin'de dünyaya gelen ve 23 yaşında, 1,72 boya sahip Aslı Sümen Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde işletme okudu.

TÜRKİYE GÜZELİ ASLI SÜMEN FOTOĞRAFLARI

Yarışmada, ikinci olan Sümen'e birincilik yolu, Itır Esen'in attığı bir tweet'in ortaya çıkmasıyla oldu. Birinci Itır Esen'in, 15 Temmuz şehitlerine korkunç hakaretlerle bulunduğu tweet ortaya çıkınca tacı geri alındı, dolayısıyla yarışmanın ikincisi Aslı Sümen birinciliğe yükseldi.