Edinilen bilgiye göre, ünlü sanatçı Müjdat Gezen'e ait Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi'nin inşaatına malzeme temin eden özel bir firma, 80 bin 22 liralık fatura borcunu ödemediğini iddia ettiği Müjdat Gezen Tiyatroları Limited Şirketi hakkında 20 Şubat'ta icra takibi başlattı. Belirtilen 7 gün içinde borcunu ödemediği iddia edilen Gezen'in kültür merkezine, alacaklı inşaat firmasının avukatı Saygun Çelebi tarafından haciz koyduruldu.

Bursa 15. İcra Müdürlüğü ekipleri nezdinde gerçekleştirilen haciz sırasında el konulan tiyatro malzemeleri, görüntü ve ses sistemleri, işlerin aksamaması için yediemin olarak yine tiyatronun yetkililerine teslim edildi. Yapılan görüşmelerin ardından Gezen'e ise kanuni faizleriyle toplam 93 bin lirayı bulan borç için yarın öğle saatlerine kadar mühlet verildiği öğrenildi. Para ödenmediği takdirde haczedilen mallar yediemin deposuna kaldırılacak.
Borçlu Müjdat Gezen ve avukatlarıyla telefonda görüştüklerini ve haczedilen malzemeleri yediemin olarak yine olay yerindeki yetkililere bıraktıklarını belirten alacaklı avukatı Saygun Çelebi, "Müvekkilimin alacağı kendisine ödenmediği için Bursa 15. İcra Müdürlüğü tarafından borçlu Müjdat Gezen Tiyatroları Şirketi hakkında icra takibi başlattık. Tanınan süre içinde borç ödenmeyince de hacze gidildi. Haciz esnasında borçlu şirketin birtakım malları haczedilerek yediemin olarak işletme müdürüne teslim edildi. Kendilerine kendi talepleri doğrultusunda mühlet verildi. Eğer bu süre sonunda borç ödenmezse hazzedilen mallar kaldırılacak" dedi.

Şu an için borcun faiziyle birlikte 93 liraya ulaştığını ifade eden avukat Çelebi, "Biz kendilerinin talebi üzerine aradaki ihtilafın halledilmesi için 15 Mart'a kadar süre tanıdık. Bu zaman zarfında para ödenmezse işlemler kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu.