Türk pop müziğinin en özel seslerinden biri olan Nilüfer, EXPO 2016 Antalya’da sahne aldı. Nilüfer, eski ve yeni şarkılarıyla EXPO 2016’daki hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Yerli konserler serisiyle birbirinden özel sanatçıları ağırlamaya devam eden EXPO 2016 Antalya’da, dün gece Türk pop müziğinin efsane seslerinden Nilüfer sahne aldı. Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da sunuculuğunu ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ adlı yarışmasında birinci olan Sefa Doğanay’ın yaptığı gecede, Nilüfer sahneye, ‘Ta Uzak Yollardan’ isimli şarkısıyla çıktı.
Antalya’ya, "Türkiye’nin incisi" diyen Nilüfer, "Çok korktum bugün yağmurdan. Daha önce yaşadım bu yağmurları. Tufan gibi. Tropik iklim yağmurları gibi. Kaç kez hortum gördüm. Dolu da yağdı bugün. Korktum. ‘Eyvah!’ dedim. ‘Acaba yapamayacak mıyız?’ konserimizi dedim. Şimdi en azından yağmur yok. Hava da serin. Hoş geldiniz. Teşekkür ederim" dedi.

"EN ÖNEMLİ ŞEY BİRLİKTE OLMAK"
‘Sakın bir şey söyleme’, ‘Yine yeni yeniden sev’ ve ‘Haram geceler’ gibi hem hareketli hem de duygusal parçaları seslendiren Nilüfer, "Canımızı çok sıkan, bizi derinden yaralayan çok şey yaşıyoruz. Bir çok haber alıyoruz. Hançer gibi saplanıyor içimize. Ama şarkılar söyleyelim. Birlikte, el ele, omuz omuza. En iyi ilaç bu bence. Birlikte olmak. Beraber olmak. Omuz omuza olmak. Kardeşçe olmak. Galiba en güzel ilaç bize" ifadesini kullandı.

BUĞRA UĞUR’U UNUTMADI
4 yıl önce Antalya’da hayatını kaybeden besteci aranjör ve orkestra şefi Buğra Uğur’u da unutmayan Nülifer, "Son yıllarda çok kaybımız oldu. Müzik dünyasında çok önemli bestecilerimizi, söz yazarlarımızı kaybettik. Bir tanesi de Buğra Uğur. Yıllarca birlikte çalıştık. Hem dostum hem de çok iyi bir piyanistti. Bu şarkıyı onun ruhuna göndermiş olacağız" diye konuştu.
Nilüfer, eski ve yeni şarkılarıyla EXPO 2016’daki hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Sevenlerini söylediği şarkılarla adeta mest eden Nilüfer’e, konser sonrası EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği olan şakayık takdim edildi.
(İHA)