Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, bir gece kulübü çıkışında arkadaşını muşta ile yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, bir barda arkadaşını muştayla darp ettiği ve kendisinin de yara aldığı iddiasıyla görülen davaya devam edildi. İstanbul 50’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi sanık Rüzgar Çetin, avukatlarıyla birlikte katılırken, şikayetçi sanık Ahmet Tigrel’i ise avukatı temsil etti. Duruşmada Ahmet Tigrel’in avukatına söz veren hakim, bir diyeceği olup olmadığını sordu. Tigrel’in avukatı, “Müvekkilin sabıkası yoktur. Olay meşru müdafaa kapsamındadır. Kül tablası olarak iddia edilen şey muştadır” dedi.

Çetin’in avukatlarının müvekkillerinin yüzünde olay nedeniyle sabit iz kaldığı iddiasıyla mahkemeye dilekçe sunduklarını hatırlatan hakim, Çetin’e yönelerek, “Yüzünde sabit iz kaldı mı?” diye sordu. Çetin ise “Çok ufak bir iz kaldı” diye yanıt verdi.

Ara karar oluşturan mahkeme, olay nedeniyle yüzünde sabit iz kalıp kalmadığının belirlenmesi için Rüzgar Çetin’in Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü’ne sevk edilerek rapor istenmesine hükmetti. Taraflara son beyanlarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı Aralık ayına erteledi.

İDDİANAMEDEN

30 Kasım 2013’te Propaganda adlı gece kulübü çıkışında bir arkadaşını "muşta" diye tabir edilen kesici aletle yaraladığı iddiasıyla Rüzgar Çetin’in, "silahla yaralama", "tehdit", "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak kullanma" suçlarından 3 yıl 10 aydan, 10 yıl 10 aya kadar hapsi isteniyor. Ahmet Tigrel’in ise “hakaret" ve "yaralama" suçu kapsamında 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

(Başak Akbulut /İHA)