Futbolu bıraktıktan sonra Türkiye’den kopamayan Nouma, Fransa Parlamentosu’nun geçen hafta Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasayı kabul etmesine ateş püskürdü. Önceki akşam Maslak Refresh the Venue’de gerçekleştirilen yeni yıl partisine katılan Nouma, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

‘FRANSA PASAPORTU iSTEMiYORUM’

Fransa Parlamentosu’nun aldığı kararı ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi eleştiren Pascal Nouma şunları söyledi: “Ben Fransa’dan bugün geldim. Fransa’da kimse parlamentonun aldığı karardan mutlu değil. Bu yaptığından dolayı Sarkozy’den nefret ediyorum. Ben Fransa pasaportu kullanmak istemiyorum, Türk pasa por tu istiyorum. İsmimi de değiştirirsem Numan koymak istiyorum...”

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Pascal Nouma, 1915 olaylarıyla ilgili, Ermeni iddialarına yönelik teklifin Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, ''Bu karar beni de şoke etti. Umarım Sarkozy hatalarından dönmesini bilir'' dedi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Nouma, bu konu hakkında son kez konuşacağını söyledi.

Politikadan hoşlanmayan biri olduğunu, ancak bu olayın Türkleri olduğu kadar kendisini de üzdüğünü ifade eden Nouma, uzun yıllar profesyonel futbol oynadığını ve yeteri kadar para kazandıktan sonra Türkiye'ye yerleşme kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bunun sebebi, Türkiye'de zencilere, yabancılara gösterilen sevgi ve saygıdır. Bazı ülkelerde zenci olmak gerçekten çok zordur, restoranda bile yemeğinizi geç getirirler. Türkiye bu konuda bütün dünyaya ders verecek kadar hoşgörülü bir ülke. Bu yüzden burada yaşamaktan dolayı mutlu ve gururluyum.

Türkiye'de yaşayan birçok Ermeni, Yahudi, Zenci ve Kürt arkadaşım var. Bugüne kadar hiç sitem ettiklerini duymadım ve görmedim. İnsanlar burada din, dil, ırk ayrımı gözetmeden mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Bunun en büyük örneği benim. 20 milyon taraftarı olan Beşiktaş'ın tribün lideri de bir Ermenidir.''

Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda alınan söz konusu kararın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından bazı politik hesaplar neticesinde alındığına inandığını belirten Nouma, ''Recep Tayyip Erdoğan'ın Sarkozy'den çok daha güçlü ve saygın bir lider olduğunu biliyorum. Umarım Sarkozy de hatalarından dönmesini bilir'' dedi.