Türk pop müziğin kraliçesi Sezen Aksu, müzikten arta kalan zamanlarında uğraş verdiği hobilerini gün yüzüne çıkarmaya başladı. Aksu, geçen yıl bileziklerinde şarkı sözlerinin, yüzüklerinde de dudak şeklinin olduğu ve tamamı saf altından oluşan takı koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Sezen imzalı takıların gönüllü mankenliğini ise Hülya Avşar ve Nükhet Duru üstlenmişti.
Avşar, jüri koltuğunda oturduğu “Yetenek Sizsiniz” programında, Duru da konserlerinde yakın dostu Aksu’nun takılarını tanıtmıştı. Aksu şimdi de tasarladığı ayakkabı modellerini kadınların beğenisine sunacak.

Okay’la ayakkabıcıda buluşmuştu
Aksu bu iş için pek çok ünlü isim gibi kendisinin de müşterisi olduğu Canes Ayakkabı ile çalışmayı planlıyor. Markanın yakında Canes By Sezen Aksu adlı koleksiyonu satışa sunacağı öğrenildi. Haftaiçi Sezen Aksu’nun, kanser tedavisi gören yakın dostu ‘Muhteşem Yüzyıl’ın senaristi Meral Okay ile Nişantaşı’ndaki ayakkabıcıda buluşmasının sırrı da böylece ortaya çıkmış oldu. Mağazada yaklaşık bir saat kalan ikiliden Aksu, kendi çizdiği tasarımları firma yetkilileriyle paylaşıp önerilerini sundu. Eğer taraflar anlaşırsa Aksu’nun beğenilen bot, çizme ve abiye modelleri en kısa zamanda hayata geçirilip mağazanın vitrinlerini süsleyecek.
Aksu’nun yakın dostu Ajda Pekkan da Twist markası için tasarladığı koleksiyonla son dönemde adından söz ettiriyor.