İnternetten canlı sohbet etmenin bazı güzellikleri var ki bunların en başında anonimiyet geliyor. Bazen kimliğimizden çok daha farklı bir insan gibi hareket edebiliriz. Bu yalan atmak olarak karıştırılmasın. Bahsettiğimiz seni hiç görmeyen, tanımayan birine kendini anlatmak istersin bazen. İnsanlar ilk tanıştıklarında çok daha mutlu olurlar. Çünkü kendileri hakkında hiç bilinmeyen ama yine kendilerinin seçecekleri bir dolu hikaye anlatırlar karşı tarafa. Bu da büyük bir hazdır. Geçmişimizdeki güzellikleri anarken kötülükleri ise görmezden geliriz. Yani beynimizi filtreleyip en güzel anılarımızla yaşarız. Bundan güzeli yoktur.

Yapılan bir araştırmaya göre insanların anonim oldukları ortamda kendilerini çok daha iyi ifade edebildikleri, çok daha özgüvenli oldukları gözlenmiştir. Bu yüzden sohbet / chat uygulamaları bu konuda oldukça ilgi çekicidir ve internetin ilk tarihinden itibaren özelliğini ve popülaritesini hiç kaybetmemiştir. Zaten birçok uygulama da bu aşamada geliştirilmişlerdir, öyle değil mi?

Örnek Twitter, herkes kendi adıyla yazmıyor orada, herkes mutlu olduğu şekilde kendisini tanıtıyor ama. En güzeli de bu. Sohbet sitesi olarak açılan http://www.sohbet.biz mantık aynı.