Uğradığı darp sonucu savcılığa başvuran Sıla, Ahmet Kural hakkında dava açmıştı. Kural hakkında "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Savcılık iddianameyi kabul etti. Mahkeme tarafından taraflara çağrı kağıdı gönderilecek. Kural 7 Mart'a mahkemeye çıkacak. 

HAZIRLANAN İDDİANAME;

Oyuncu Ahmet Kural "sanık", şarkıcı Sıla "müşteki" olarak  yer alan iddianame de  Kural'ın olay günü  tartışma sırasında "Git buradan seni öldürürüm. Dışarı çıkmayacaksın. Sen dayak  istiyorsun. Bak şimdi neler oluyor." şeklindeki sözleri hakaret ve tehdit kabul edildi.

GÖRÜNTÜLERE AÇIKLIK GETİRİLDİ

Ayrıca Sıla Gençoğlu'nun basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette  yaralanmasına neden olduğu kaydediliyor. Dosyada bulunan tüm CD kayıtlarına dair bilirkişi incelemesi  yaptırıldığı anlatılan iddianamede, taraf avukatlarının sunduğu CD'lerdeki  kayıtlar arasında 6 saniyelik fark bulunduğu, bunun dışında her iki görüntünün aynı olduğu ifade ediliyor. İddianamede, sanık Kural'ın "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep  edildiği öğrenildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

1 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Savcılığına başvuruda bulunan Sıla avukatı ile beraber Savcılık çıkışında Ahmet Kural'ın kendisini darp ettiğini söyleyerek şikayette bulunduğunu açıklamıştı. Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu haber ardından taraflar bir biri hakkında suç duyurularında bulunmuşlardı. Fiziki şiddete maruz kalan Sıla'nın öncelikle sağlık raporunun sahte olduğuna dair haberler gündeme gelmişti. Daha sonra Adli tıp böyle bir açıklama yapılmadığını ifade etti. En son olarak ise Kural hakkında "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Bugün o iddianame kabul edildi. Taraflar aylar sonra ilk kez 7 Mart'a mahkemeye çıkarılacak.