Ordu'da Türk Standartlar Enstitüsü( TSE) Ordu Temsilciliği'nin yanı sıra sanatçı kişiliğiyle bilinen ve bugüne kadar yazdığı 5 oyunu devlet tiyatroları repertuarına alınan ve 'referans eser' olarak gösterilen Ufuk Ersoy, emekli oldu.
1982 yılında başladığı tiyatro hayatı boyunca 30 oyunda rol alan, 2 jüri özel ödülü bulunan, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Yönetmen Yardımcısı olduğu kısa bir dönemde yurt dışından getirdiği ekipleri Ordulu tiyatro severlerle buluşturan, aynı zamanda yazdığı 5 oyunu Devlet Tiyatroları repertuarına alınan ve 'referans eser' olarak gösterilen Ufuk Ersoy'un TSE için yazdığı ve yönettiği 'Önce Kalite' isimli çocuk oyununu da adeta izlenme rekoru kırdı. Bugüne kadar 200'den fazla sahnelenen oyun, 20'ye yakın ilde turneye çıkarak yaklaşık 50 bir küçük izleyiciyle buluşmuştu.
Aynı zamanda bir 'standart-kalite' eğitmeni olan Ersoy, Ordu iş dünyasında TSE markasının birçok büyük firma ile buluşmasını sağlamıştı. Emekli olmasının ardından sanat çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Ersoy, "Bundan sonra kültür ve sanat çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğim" dedi.