Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere başta Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen olmak üzere, Derneğin Onursal Başkanı Arif Özaytekin, Başkan Tunç Turhan ve yönetim kurulu üyeleri, TLYD Başkanı Kenan Atalay, Ka-Fem Başkanı Ali Adanur, Gazeteci Refik Karaağaçlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Kemal Barış’ın tok sesiyle renk katarak sunduğu gecede koroyu şef Armağan Yavruoğlu otoritesiyle başarılı bir şekilde yönetti. Birinci bölüm daha çok Muhayyer Kürdi eserlerden oluştu. Daha sonra sırasıyla solo eserlerde Ozan Kağan Demeli, Emre Bektaş, Metehan Ateş ve Nurhan Bilenoğlu mikrofona geldi.

İkinci bölümde bu kez Buselik şarkılar sahneyi aldı. Koronun birbirinden güzel eserlerini bu kez Nalan Dumanoğlu, Hasan Şılbır ve Funda Ateş’in solo şarkıları takip etti. Uşşak makamındaki “Gamzedeyim Deva Bulmam” şarkısını şef Yavruoğlu’nun ricasıyla koroyla birlikte salonu dolduran davetliler birlikte okudu ve ortaya muhteşem bir koro çıktı.

Konserin sonunda gecenin mimarı koro şefi Armağan Yavruoğluna çiçeğini Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen takdim etti. Konseri çok beğenen Şen, “ Son zamanlarda böylesine başarılı bir konser hiç izlememiştim. Emeği geçenleri kutluyorum” Dedi.

Gecede bir konuşma yapan derneğin basın ve organizasyondan sorumlu yöneticisi Ali Çankaya üç ay gibi bir sürede yeniden yapılandırılıp kurulan TSM topluluğunun ortaya muhteşem sanat eseri koyduğunu belirterek “ Bu akşam her şey çok güzeldi. Koro muhteşemdi, arkadaşlarımız çok başarılıydı. Sazlara ve siz değerli gönül dostlarımıza ise söyleyecek sözümüz yok. Önümüzde iki konser ve birde toplu yapacağımız Mozaik konserimiz var. Şimdiden davet ediyor teşekkürlerimizi sunuyor ve desteklerinizi bekliyoruz” Diye konuştu.