Dünyamızda gerçekleşen ilginç olaylara karşı merakınız var ise muhakkak Taner Yavuz tarafından hazırlanan kanala göz atmanız gerekir. Kanalda birkaç tane ilginizi çekebilecek kategoriler bulunmaktadır. Bu kategoriler ve içerikleri şu şekildedir.

  • İlginç Olaylar: Bu kategoride dünyada yaşanan ilginç olaylar hakkında ilginizi çekecek videolar bulunmaktadır. Mesela; Tarihin en büyük kitlesel zehirlenmesi, en iyi 8 hayatta kalma filmi, buzullar nasıl oluştu,  meteor yağmuru nedir gibi enteresan bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Bilgi Deposu: Bu kategoride de dünyanın en ilginç bilgileri yer almaktadır. Mesela; dünyanın en dayanıklı canlısı, dolar neden küresel para birimidir, videoları en çok izlenen youtuber, kimdir bu noel baba başlığı ile izleyecileri video karşısında tutmayı başarmıştır.

  • Ahşap Sanatı: Bu kategoride ahşap evlerin nasıl yapıldığı anlatılmaktadır. Yapım aşamaları ile birlikte güzel görseller eşliğinde yapılan anlatım ile herkes bu sanatı icra edilebilir.

  • Söyleşiler: Bu kategori altında Ender Balkır, Oğuz Aksaç, Nilüfer Sarıtaş ve daha nice ünlü isimle yapılan söyleşiler yer almaktadır. Söyleşiler sırasında özellikle seyahat tarih bilim gibi konular ağırlıklı olarak işlenmektedir.

  • Dünyanın En İlginç Yerleri: İsminden de anlaşılabileceği üzere bu kategori altında ilginizi çekebilecek pek çok yer öğreneceksiniz. Az bilinen devasa uçak mezarlığı, 30 milyon yıllık kaya oluşumu,  kaplan yuvası tapınağı bu kategori içerisinde bulunan videolarda sadece birkaç tanesini oluşturmaktadır.

Youtube kanalına girdiğiniz zaman karşınıza çıkan ve gözleri yormayan resim ve video listelerini ziyadesiyle beğendim. Videolarda kullandığı ses tonu gerçekten mükemmel kalitede bir ekipman kullandığının zaten kanıtıdır. 

Anladığım kadarı ile videoları çekmeden önce seyahat tarih bilim konuları hakkında ciddi bir araştırma süreci geçirmiştir. Çünkü verdiği bilgilerin çoğuna ulaşmak günümüzde dahi epey zor bir konudur. Videoların akışı, kalitesi ve insanları her daim merakta bırakması öne çıkan konular arasında gözükmektedir.

Taner YAVUZ'un İnstagram Sayfasını Takip Etmek İçin Tıklayın

https://www.instagram.com/taner_yavuz/

Taner YAVUZ'un Youtube Kanalına  Abone Olmak İçin Tıklayın

https://www.youtube.com/c/TanerYavuz