Haber Spikeri Simge Fıstıkoğlu televizyonu ‘Ölmek Üzere Can Çekişen Televizyon’ diye adlandırarak, “Sadece mesleğim gereği televizyon izliyorum, bilgi ve eğlence için televizyon izlemiyorum” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Kulubü’nün düzenlediği “Televizyon Öldüren Eğlence” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Haber Spikeri Simge Fıstıkoğlu, öğrencilere medya deneyimlerini aktardı.
Konuşmasında, “Söyleşinin adına aslında ’Ölmek Üzere Can Çekişen Televizyon’ demek daha doğru olur. Sadece mesleğim gereği televizyon izliyorum. Bilgi ve eğlence için televizyon izlemiyorum. Televizyonu en çok izleyen ülkelerdeniz. Sosyal medya kullanımında da dünyada beşinci sıradayız. Program yapımcıları bunun farkında değil ama ekranlarda sürekli aynı içerikli programlar yapılmaya devam ediliyor” dedi.

“KADIN SPORDAN NE ANLAR, KESİN TORPİLİ VARDIR”
Televizyon spikerliği konusunda gençleri bilgilendiren Fıstıkoğlu, “Televizyonda spikerlik yapmak, yaptığımız işin en iyi şekilde karşı tarafa iletebilme kabiliyetidir. Ben okullu değilim; alaylıyım. Bu işi yaşayarak öğrendim. Televizyonda ne öğrendiysem ablam sayesinde öğrendim ve sonrasında diksiyon eğitimi aldım. Klasik haberciliği sevmiyorum, yaratıcılığı seviyorum” dedi. Fıstıklıoğlu ayrıca, Türkiye’de spor programı sunan kadınlara karşı önyargılar olduğunu belirterek “Kadın spordan ne anlar, kesin torpili vardır” diye düşünüldüğüne dikkat çekti. Çalışma hayatında kadın yöneticilerin azlığına da değinen Fıstıkoğlu, “Kadınların yönetici olması önemli ve gurur verici. Almanya’da kadın yöneticiler yasa ile yüzde 30 oranında istihdam edilecek. Türkiye’de kadın gücü olarak kadınlar yer alıyor; ama yönetici olarak yok maalesef” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE GÜZELLİK DEZAVANTAJ”
Her söyleşide kendisine güzellikle ilgili sorular geldiğine değinen Simge Fıstıkoğlu, Türk medyasında genç ve güzel bir kadın olarak yer almanın zorluklarından söz ederek, “Türkiye’de güzellik dezavantaj. Güzelseniz kendinizi kanıtlamak için çok çaba harcamanız gerekir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
(İHA)