UEFA Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere 35 günde 9 maç oynayacak olan Trabzonspor zorlu bir viraja giriyor. Bordo-mavililer ilk yarının sonuna kadar oynayacağı zorlu müsabakalara kader maçı olarak bakıyor. 
Trabzonspor, Milli maçlar arası ardından kritik bir döneme giriyor. Bordo-mavili takım UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve Spor Toto Süper Lig'de, oynayacağı maçlar geleceği görmesi açısından hayati önem taşıyor. Mersin İdman Yurdu karşılaşmasıyla başlayacak olan süreçte, Bordo-mavili takım 35 günde 9 maç oynayacak ve ilk yarının sonuna kadar 4 günde bir maç oynayacağı bir döneme giriyor. Bordo-mavili takım deplasmanda oynayacağı Mersin İdman Yurdu maçının ardından İnter, Beşiktaş, Sivasspor, Lille,
Galatasaray, Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Orduspor maçları oynayacak. 
Trabzonspor İstanbul'un 3 büyük takımı Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını da bu dönemde oynayacak. Bordo-mavili takım İnter maçının ardından Beşiktaş, Lille maçının ardından ise Galatasaray ile oynayacak. Fenerbahçe ile 16. haftada karşılaşacak olan Trabzonspor, Orduspor maçıyla ilk yarıyı tamamlayacak. 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ilk hedefi ise deplasmanda oynayacağı Mersin İdman Yurdu maçının ardından evinde konuk edeceği İnter ve Beşiktaş karşılaşmalarından 9 puan çıkartarak, zorlu virajın ilk ayağından başarılı çıkmayı hedefliyor. Güneş ve ekibi ilk 3 maçta 9 puan hedefine ulaşması halinde gelecek haftalardaki zorlu maçlara daha rahat bakabilecek.