Esenler Belediyesi, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü dikkat çekici bir programla kutladı. Kutlama programında, davetlilere 2 ton etli karalahana sarması ikram edildi.
Esenler Dörtyol'da Meydanı'nda gerçekleşen kutlamaya Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Esenler Trabzon Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ve çok sayıda Trabzonlu vatandaş katıldı.
Kutlama programında konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Trabzon gerçekten bu toplumun kardeşliği ve birlikteliği adına çok önemli simgesel değerler üretmiştir."dedi. Trabzon'un bereketli topraklarında geçmişten bu yana çok önemli şahsiyetlerin yetiştiğini vurgulayan Göksu, Trabzonluların bu ülkeye sunduğu katkıyı herkesin çok iyi bildiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından program, karalahana şenliği ile devam etti. Karalahana yemek için sabırsızlanan yüzlerce vatandaş, meydanda kurulan stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Program, Trabzonlu yöresel sanatçıların verdikleri konserlerle devam etti. Folklor ve kemençe ekiplerinin de performanslarını sergilediği programda, yüzlerce Trabzonlu hep birlikte horon tepti ve halay çekti. Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da vatandaşların arasına girerek horona katıldı. Uzun süre gençlerle birlikte
oynaya Madenoğlu, "Bu oyunlar güzel oyunlar. İyi oyunlar iyi oynanır. Vatandaşımızla birlikte burada horon oynuyoyruz onların mutluluğunu paylaşıyoruz" dedi.