61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

 Ben Fero kısa süre önce çıkardığı Biladerim İçin ve 3,2,1 gibi şarkılarla rap dünyasına giriş yapmış, muhteşem tepkiler ardından özellikle Spotify gibi müzik mecralarında bir numaraya yerleşmişti. Ben Fero'nun Demet Akalın şarkısının klibi de şimdiden çok konuşulmaya başlandı.

Gerçek adı Ferhat olan Ben Fero, 1991 yılında Almanya’nın Berlin’den önceki başkenti Bonn şehrinde doğdu. 3 yıl Almanya’da yaşayan Ferhat daha sonra ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yaptı. Babası Trabzon, annesi Sivas’lı olan ünlü rapçi klibinde Trabzon ve Sivas’ın plakaları olan 5861’i kullandı.

Ben Fero’nun Trabzonlu olduğunu öğrenen vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Ünlü rapçi klbiinde kullandığı araçta yaşadığı il olan izmir 35 ve 58-61 plakalarını kullanarak anne ve babasının memleketlerine mesaj yolladı.

MİLYAR İZLENME SAYISINI YAKALIYOR..

Tüm mecralarda milyonlarca dinleme sayısına ulaşan Ben Fero’nun kliplerininin izlenme sayıları;

Biladerim İçin 66 Milyon, 3-2-1 54 Milyon, Babafingo 33 Milyon, Demet Akalın 27 milyon, Demet Akalın klip 20 milyon gibi izlenme sayılarına ulaştı.


BEN FERO KİMDİR?
Ben Fero yani gerçek ismi ile Ferhat Yılmaz 1991 yılında Almanya’nın önemli merkezlerinden olan Bonn kentinde dünyaya geldi. Kariyerinin ilk aşamalarında özel sektörde satış elemanı olarak iş yaşamını devam ettiren Fero rap müzik dünyasına girmesinin ardındansa kısa süre içerisinde popülerliğe ulaştı.
Avrupa ülkelerine göz, diş ve saç ekimi olmak üzere cerrahi operasyonlar satan Fero, sağlık turizmi ile uğraşmıştı. 68 kilogram ağırlığa sahip olduğunu ifade eden ünlü rapçi babasının Trabzonlu annesinin ise Sivaslı olduğu söyledi.
Mahallemiz Esmer, Kimlerdensin, 3-2-1, Babafingo, Demet Akalın ve Biladerim İçin gibi önemli parçaları seslendiren Ben Fero, bazı kliplerinde 26 milyonu aşan izlenme rakamlarına ulaştı.

Yine kendisi gibi rap müziğin önemli isimleri arasında gösterilen Ezhel’e olan yakınlığı ile bilinen Fero, aynı zamanda sosyal medya fenomenleri arasında yer alan Berkcan Güven ile paylaşımlarda bulunmuştu.
Sanatçının Orman Kanunları albümünde yer alan parçalar ise şöyle; 3 2 1, Diskotek, Mahallemiz Esmer, Babafingo, Yaylan, Kimlerdensin, Buldum, Demet Akalın, Motivasyon, Biladerim İçin.