Tekin Kasımoğulları ile nişanlanan Erden, evlilik hazırlıkları yaparken “İşimde nakit eksiğim var” diyen nişanlısına 100 bin lira borç verdi. Kasımoğulları daha sonra kayıplara karıştı, yakalandığında ifadesinde, ‘Profesyonel dolandırıcıyım, parayı alabilmek için nişanlandım’ dedi.

Ünlü ses sanatçısı Devrim Erden’i evlenme vaatleriyle 100 bin TL dolandıran Tahir Tekin Kasımoğulları hakkında Bakırköy 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Devrim Erden, Tahir Tekin Kasımoğulları ile bir arkadaşı vasıtasıyla 2009’un Eylül ayında Bakırköy’de bir alışveriş merkezinde tanıştı. Tahir Tekin Kasımoğulları, kendisini ithalat ve ihracat işleri yapan biri olarak tanıttı. İran, Çin gibi ülkelerden mallar getirip Türkiye’de pazarladığını anlattı. Kısa sürede sanatçının güvenini kazanan Tekin, Erden’in Etiler’de bulunan evine taşındı ve 4 ay kadar birlikte kaldı. Kısa sürede nişanlanan çift Bakırköy’de ev tutarak beraber yaşamaya başladı.

Sanatçıya evini sattırdı

Erden, ifadesinde, “Bir gün bana etrafındaki insanlara çok para kazandırdığını, nakit para karşılığında ucuza malları getirip İstanbul’da alıcılara teslim ettiğini, bu sayede kendisinin de etrafındakilerin de çok para kazandığını söyledi. O sıralar nakit eksiği olduğunu ve çok ciddi işler olduğunu ancak nakit eksikliği yüzünden işleri çeviremediğini söyledi. Param varsa birlikte çok para kazanabileceğimi söyleyerek ‘nasıl olsa evleneceğiz ve bu hayatı birlikte geçireceğiz’ deyip bana Ankara’daki dairemi sattırdı. Evimi 100 bin TL’ye sattım, Tekin’e evleneceğimize ilişkin inancımdan dolayı paramın tamamını verdim” dedi.

Fındık ceviz işine girmiş

Evlilik planları yaptığı için aklına kötü bir şeyin gelmediğini söyleyen Erden, Tekin’in kendisinden aldığı para ile badem, ceviz, kuru üzüm, susam ve çakmak işine girdiğini anlattığını söyledi. Parayı verdikten sonra Tekin’in tavırlarının değiştiğini söyleyen Erden, “Çoğu zaman telefonlarına ulaşılamıyordu. Sürekli yurt dışına çıktığını söylüyordu. 21 Temmuz 2010 ‘dan sonra artık kendisine hiç ulaşamadım” şeklinde ifade verdi.

Profesyonel dolandırıcı

Sanatçının menajeri Ersoy Kuru da, tanık olarak verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Ankara’daki konutunu satarak kendisine 100 bin TL huzurumda elden verdi. Devrim hanım ona ulaşmaya çalıştığında arayarak ‘kardeşlerimi ve ailemi arama seninle evleneceğimi mi zannettin, parayı almak için evlenelim dedim. Ben profesyonel bir dolandırıcıyım paranın üstüne bir bardak soğuk su iç.” Başka suçtan tutuklu olan sanık Kasımoğulları, ifadesinde “Ben parayı faiziyle kendisine ödedim. Cezaevinde olduğum için ödemeyi yapamadım. Bana ulaşmış olsaydı parasını öderdim. Kendisine 40 bin TL borcum vardır” dedi.