İstanbul’da yapılan ‘demokrasi ve şehitler mitingine’ ilişkin olarak, ‘darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım’ şeklinde açıklamalar yapan şarkıcı Sıla’nın Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda 28 Eylül’de vereceği konser de Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Bursalı bir vatandaş da Sıla hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
15 Temmuz’da yaşanan ve vatandaşların topyekun sergilediği vatanperver mücadele sayesinde kısa sürede bastırılan darbe girişiminin ardından tüm Türkiye tek yürek olup, darbelere karşı meydanları doldururken sanatçı Sıla’nın İstanbul Yenikapı mitingi için saf ettiği sözlere tepkiler giderek artıyor. İstanbul Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’, farklı görüşlerde olmalarına rağmen, siyasetçisinden işadamına, sanatçısından sporcusuna ve vatandaşlara kadar toplumun tüm kesimlerini aynı alanda buluştururken, şarkıcı Sıla mitinge katılmayacağını duyurmuştu. Sıla, “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” şeklinde açıklama yapmıştı.

28 EYLÜL’DEKİ KONSER İPTAL EDİLDİ
Şarkıcı Sıla’nın, demokrasi buluşmasını şov olarak nitelendirmesine tepkiler giderek artıyor. Sıla’nın 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yapılması planlanan konseri iptal edilirken, bir iptal haberi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 28 Eylül 2016 tarihinde yapılacak Sıla konseri iptal edildi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Tarihimize kara bir leke olarak geçen ve halkımız üzerine kurulan hain tuzağa karşı, sanatçısından sporcusuna, işadamından siyasetçisine kadar millet kavramını idrak etmiş herkes onurlu bir duruş sergiledi. Sanatçılarımızın büyük bölümü de bu demokrasi mücadelesinden halkımızla bir araya geldi. Ancak halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan şarkıcı Sıla’nın 28 Eylül 2016 tarihlerinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılması düşünülen konseri Vakfımız tarafından iptal edilmiştir” denildi.

SILA’YA SUÇ DUYURUSU
Öte yandan Çağrı Dalgalı isimli bir kişi Sıla’nın açıklamalarına ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda şarkıcı Sıla’nın Yenikapı mitingine ‘şov’ diyerek aşağıladığını kaydeden Dalgalı, "Yaşanan tüm bu olaylar karşısında büyük cesaret örneği sergileyerek, olayları bastıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm dünyanın konuştuğu ve övgüyle bahsettiği Yenikapı mitingine şov diyerek aşağılayan şüpheli hakkında şikayette bulunmak bir vatandaşlık görevi olup, şüpheli hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak işbu şikayette bulunma zaruretim hasıl olmuştur" ifadelerine yer verdi.
(İHA)