"Ünlülerin koruması” Savaş Menteş, dünya yıldızlarıyla olan anılarını anlattı. Menteş, “Koruduğum yıldızlar bana her fırsatta Türklerin ne kadar cesur olduğunu, Türklerin ne kadar gözü keskin olduğunu söylediler” dedi.
Dünyaca ünlü yıldızlara yakın korumalık yapan Savaş Menteş, anılarını İHA’ya anlattı. 4 yaşında iken Almanya’ya giden ve eğitimini orada tamamlayan Menteş, Almanya’da sık sık spor yapma imkanı bulduğunu ve bu sırada Filistinli Abu Yunus isimli bir yakın dövüş hocasıyla tanıştığın anlattı. Hocası Abu Yunus’un aynı zamanda uluslararası bir yakın koruma olduğunu söyleyen Menteş, “Kendisi, benim de bu işi yapabileceğime kanaat getirerek bana özel eğitimler verdi. Ve Las Vegas’ta ilk defa Mike Tyson’la çalışmak nasip oldu. Cannes’da 50. jübilesi vardı Michael Jakcson’ın. 3 gün onun güvenliğini yapmak nasip oldu” dedi.

“TÜRK OLDUĞUMA İNANMADILAR”
Mike Tyson ve Michael Jackson gibi yıldızlardan olumlu referanslar alınca aranan bir bodyguard olduğunu belirten Menteş, 250’nin üzerinde dünya starının yakın korumalığını yaptığını söyledi. Koruduğu insanların ısrarla Türk olduğuna inanmadıklarını ifade eden Menteş, “Koruduğum yıldızlar bana her fırsatta Türklerin ne kadar cesur olduğunu, Türklerin ne kadar gözü keskin olduğunu söylediler. Türk olmamdan dolayı beni çoğu işe çağırdılar, çoğu yerde güvenlik yaptım” diye konuştu.

“BAŞBAKANIN KORUNMASINDA ZAFİYET VAR”
Devlet erkanının korunmasıyla ilgili olarak da Savaş Menteş, “Başbakanımızın korunmasında çok büyük zaaflar var. Başbakanımızın korumalarının Allah yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız o kadar değil ama Başbakanımız halkın içinde geziyor, halkla iç içe olmak istiyor. Ve bu bence büyük bir sıkıntı” şeklinde konuştu.
Menteş, “Bizlerin ve sizlerin görmediği Başbakan’ın etrafında özel ekipler vardır. Bunlar görünmeyenlerdir. Bunlar tırnaklarına kadar, dişlerine kadar silahlıdırlar. Zaten Başbakan’ın yakın koruma ekibinden daha çok onu koruyanlar onlardır” dedi.

“TYSON RİNGE ALLAHU EKBER SESLERİYLE ÇIKARDI”
Mike Tyson’la 5-6 defa çalışma fırsatı olduğunu söyleyen Savaş Menteş, Tyson’la olan bir anısını ise şöyle anlattı:
“Las Vegas’ta Evander Holyfield’ın kulağını ısırdığı maçta Mike Tyson’ı ‘Allahu Ekber, Allahu Ekber’ sesleriyle ringe getirdik. Holyfield maçında çıkan olaydan sonra kulağı ısırdığı zaman kıkırdağı yere tükürdü ve soyunma odasında ‘Onun kulağı tavuk eti gibiymiş’ dedi. Tyson’ın orada gülme krizine girmesi unutulmaz. Bunlar gerçekten anlatılmaz yaşanır.”

“PROBLEM YOK, BU RONALDO DEPREMİ”
Real Madrid’in ve Portekiz Milli Takımı’nın dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo’yu da Türkiye ziyaretinde koruduğunu söyleyen Menteş, yıldız futbolcu ile olan hatırasını ise, “Günlerden Perşembe’ydi. Benim odam onun odasının hemen yanındaydı. Onlar Irina Shayk ile suitte kalıyorlardı. Deprem oldu, sarsıntı oldu. Ronaldo koşa koşa geldi. Suratı bembeyazdı. ‘Deprem oldu hissetmedin mi?’ dedi. ‘Evet hissettim ama bu Ronaldo depremi’ dedim. Sonra gülümsedi ve gitti. Ertesi gün yine deprem oldu. Bu kez ben gittim odasına. ‘Deprem oldu’ dedim. ‘Problem yok bu Ronaldo depremi’ dedi” diyerek anlattı.

“SCHUMACHER PİLOTA ’UÇAĞI BEN KULLANAYIM’ DEDİ”
Formula 1’in gelmiş geçmiş en iyi pilotu olarak tanımlanan Michael Schumacher’in de bir dönem bodyguardlığını yaptığını ifade eden Menteş, efsane F-1 pilotuyla yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:
“Schumacher’in güvenliğini yaptığımda uçakta türbülansa girdik. Schumacher, pilota ‘Kullanamıyorsan ben kullanayım uçağı’ dedi. Yani dünya starlarının içinde olup bunları yaşamak çok güzel duygular.”

ANILARIN EN BÜYÜĞÜ MİLLİ TAKIMLA
Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası’nda ise A Milli Takımı’nın güvenliğini sağlayan Menteş, ay-yıldızlı ekibimizin dünya 3.’sü olmasının ardından Türkiye yolundaki anılarını anlattı. Menteş, “Yurda dönerken uçağımızda çok güzel bir hava vardı. Sağımızda, solumuzda, üstümüzde ve altımızda 4 tane F-16 bizi sınırımızda karşıladı. Pilotların bize el sallaması, futbolcuların camlara yapışması ve uçaktan indikten sonra Taksim Meydanı’na 6 saatte gitmemiz benim için anıların en büyüğüydü” diye konuştu.
(İHA)