Memorial Şişli Hastanesine 11 Mart'ta hastaneye kaldırılan Ekrem Bora, sağlık durumunun iyiye gitmesi sonucu dün akşam saatlerinde servise çıkarıldı.

Bora'nın sağlık durumuna ilişkin hastanenin Genel Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Çelebi ve kızı Yasemin Uygurmen açıklama yaptı.

Çelebi, Bora'da kalp yetmezliğine bağlı akciğer ödemi, diğer bir deyişle sıvı toplaması bulunduğunu ve bu tabloya solunum sıkıntısının eşlik ettiğini belirtti. Tedaviye başladıklarını, Bora'nın idrar çıkışının istenilen seviyede olmadığını ve cihaz yardımıyla idrarın dışarı atılımının gerçekleştirildiğini, normal seviyeye getirildiğini anlatan Çelebi, şunları söyledi:

''Şu anda ilaç tedavisi sürüyor ve solunum sıkıntısı da solunum desteği ile rahatlatıldı. Dün yoğun bakımdan normal servise alındı. Hayati tehlikeyi atlatmış durumdayız. Bir kalp hastası nasıl takip ediliyorsa öyle izleyeceğiz.''

-''Kadir İnanır'a ve babama nazar değdi''-

Ekrem Bora'nın kızı Yasemin Uygurmen de, geçen yılın ağustos ayında enfarktüs ve zatürre geçiren babasının, o zamandan bu yana toparlanamadığını belirtti.

Şu anda babasının sağlık durumuyla ilgili verilerin olumlu yönde ilerlediğini, ancak bundan sonra çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Uygurmen, ''Babam çok yorgun ama konuşabiliyor. Odasına çıktığımda sohbet ettik. Türkan Şoray ve Çolpan İlhan hastaneye ziyaretine geldi. Kadir İnanır sürekli arıyor, bizi hiç yalnız bırakmıyor. O hastalandığında babam çok üzülmüştü. İkisi de üst üste geldi, sanırım ikisine de nazar değdi'' diye konuştu.

Ekrem Bora'nın 80 yaşında olduğunu ancak düzenli bir hayat sürdürdüğünü belirten Uygurmen, ''Torunları ile ilgileniyor, dışarıda arkadaşları ile vakit geçiriyor. Her sabah mutlaka bulmaca çözer, beyin jimnastiği yapar. Maç seyretmeyi çok sever, fanatik bir Fenerbahçeli'dir. Cumartesi günkü Fenerbahçe-Galatasaray maçını da izlemek isteyecektir. Ne yapacağız bilemiyorum'' ifadelerini kullandı.

Doç Dr. Çelebi de, Ekrem Bora'nın doktor kontrolünde maçı izleyebileceğini söyledi.

Bora'yı hastanede Fatma Girik, Göksel Kortay ve Nevin Serengil'in de ziyaret ettiği öğrenildi.