Ünlülerin uyuşturucu davasında oyuncu Engin Altan Düzyatan ve Kenan İmirzalıoğlu ifade verdi. İmirzalıoğlu, uyuşturucu madde kullanmadığını ancak denediğini, telefon konuşmalarında geçen “süt” ve “incir” ifadelerinin ise parola değil, gerçek olduğunu söyledi.
Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

“ERAY ÖZBAL MANDIRA MI İŞLETİYOR?”
Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Eray Özbal’dan uyuşturucu madde temin ettiği iddialarını reddederek, “Eray Özbal ile aynı mahallede oturuyoruz. Eray abi zor şartlarda çalıştığımızdan beslenmemize dikkat etmemizi ister. Bu yüzden doğal ürünler temin edip bize verir. Telefon konuşmalarında geçen süt, incir ve cd gerçektir” dedi.
Mahkeme başkanının, “Eray’a da sordum, sana da sorayım: mandıra mı, çiftlik mi işletiyor, kaç kişiye bakıyor bu adam ?’’ sorusu üzerine İmirzalıoğlu, “Eray abi memleketinden doğal ürünleri getirtir, bize de dağıtır, ücretini de veriyorduk’’ ifadelerini kullandı.
Uyuşturucu madde kullanmadığını ancak denediğini, sigarayı da çok önceden bıraktığını ifade eden İmirzalıoğlu, Yunanistan’ın Simi adasında kendisine ikram edilen sigarayı tütün sarma zannederek aldığını, uyuşturucu madde olduğunu sonradan öğrendiğini söyledi. İmirzalıoğlu bu nedenle kanında uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

“O MUHTEŞEM YEŞİLLİKLİ BALKONU GÖRDÜN MÜ?”
Mahkeme Başkanının, “Eray Özbal’ın o yeşillikli muhteşem balkonunu gördün mü?” sorusu üzerine İmirzalıoğlu, Özbay’ın evine gittiğini ancak balkonunu ve balkondaki bitkileri görmediğini belirterek, “Görsem de o bitkilerin ne olduğunu tanımam’’ şeklinde konuştu. İmirzalıoğlu ayrıca Rıza Kocaoğlu, Murat Yıldırım ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin uyuşturucu madde kullandığına dair herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. Özbal’la İmirzalıoğlu arasında geçen dondurmanın ne olduğunu soran mahkeme başkanına İmirzalıoğlu, “Eray Yeşilköy’de 5-6 kilo dondurma almıştı. Onun dolabındaydı. Bana ‘gel al’ dedi’’ cevabını verdi.

“BESLENMENİZE ÇOK MU DİKKAT EDERSİNİZ?”
Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ise duruşmada tanık olarak dinlendi. Düzyatan ifadesinde oyuncu Cemil Büyükdöğerli ile arasında geçen telefon görüşmelerinde Büyükdöğerli’nin kendisine verdiği zeytinin gerçek zeytin olduğunu belirtti. Düzyatan, “Benim annem de salça yapar, ben de ona veririm. Bekar yaşayan insanlarız sonuçta” şeklinde konuştu. Mahkeme başkanı bunun üzerine Düzyatan’a, “Beslenmenize çok mu dikkat ediyorsunuz?” dedi.
Duruşma diğer sanık ve tanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.
(İHA)