Yalnız Trabzon’un değil tüm Karadeniz Bölgesi’nin en büyük projesi olan Forum Trabzon, eğlendirici ve bir o kadar da bilgilendirici etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Çocukları yarıyıl tatilinde eğlendirirken bilgilendirmeyi hedefleyen Forum Trabzon, yeni etkinliği ile onları uzayın derinlikleri ve geçmişle tanıştırıyor.
Trabzon ve çevresine farklı bir alışveriş ve yaşam merkezi konsepti sunan Forum Trabzon, 2 Şubat tarihine kadar hizmet verecek Keşif Küresi– Planetaryum etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Forum Trabzon Fener Meydanı’nda kurulan küre, her gün saat 12.00 ile 20.00 arasında , her saat başı olmak üzere 9 seans gösterim yapıyor.
İnsanların, kubbe biçiminde bir yapıya girerek yıldızların hareketini izlemesine ve öğrenmesine olanak sağlayan bir sistem olan Keşif Küresi’ndeki planetaryumlar uygulamalı astronomi eğitimi vermek amacıyla ortaya çıkmış araçlar olarak tanımlanıyor.
Özellikle çocuklar için ilginç bir deneyim olması planlanan; iç yüzeyine görüntünün yansıtıldığı küre şekilli çadır bir yapıdan meydana gelen keşif küresinde,özel hazırlanmış eğitici filmler seyredilip, rehber eşliğinde keyifli bir uzay yolculuğuna çıkılıyor.
Her zaman merak edilen bir konu olan uzay bilimine ışık tutmaya amaçlayan Forum Trabzon, çocukları uzayın derinlikleriyle tanıştırıp, keşif küresinde gerekli tüm bilgileri de onlarla paylaşan bir anlatıcıyı da miniklerle buluşturuyor.