28. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında sahne alan Venedik Dörtlüsü (Quertetto Di Venezia) adlı İtalyan müzik topluluğu, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
İzmir İtalya Konsolosluğu ve İKSEV işbirliği ile Efes Celsus Kütüphanesi’ndeki konserde, Andrea Vio (keman), Alberto Battiston (keman), Giancarlo di Vacri (viyola) ve Angelo Zanin’den (viyolonsel) oluşan dörtlü, Ludwig van Beethoven, Hugo Wolf ve Johannes Brahms’ın eserlerini yorumladı.
Mükemmel denebilecek teknik hüneri ve sahnedeki enerjileriyle tanınan, Oda müziğinin aranan dörtlüsü Quertetto Di Venezia’nın Efes’in tarihi Celsus Kütüphanesindeki konserini, çok sayıda müzikseverin yanında İtalya’nın İzmir Konsolosluğu Kültür İşleri Sorumlusu Livio Angelisanti ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper de takip etti.
İzmir Festivalinin 28 yıldır İzmir’de çok özel bir etkinlik olarak varlığını sürdürdüğünü, bu 28 yılda da izleyicilerin festivali her geçen yıl daha büyük ilgiyle izlediğini gördüklerini ifade eden İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, bu yılki konserlerde yapılan istatistiklere göre ciddi bir artık olduğunu gördüklerini kaydetti. Yapılan etkinliklerin niteliği ve mekanların özelliği anlamında bu artışın daha da artmasını hedeflediklerini belirten Sarper, "Bizim çalışmalarımız zaten izleyicinin beğeni düzeyine yükseltmek doğrultusunda. Bunu da başardığımızı zannediyorum" dedi.
Uluslararası İzmir Festivalinin esas özelliğinin tarihi mekanlarda gerçekleştirilmesi olduğuna dikkat çeken Sarper, "Festivalin bu tarihi mekanlarda yapılması aynı zamanda Türkiye’nin, İzmir’in tanıtımı anlamında da çok büyük bir etkendir. Bu yıl turizm açısından çok şanslı bir yaşamıyoruz, o açıdan belki böyle tarihi mekanlarda gerçekleştirilen etkinliklerin ileriye dönük olarak da turizmde çok etkili olabileceğini düşünüyorum" dedi.
Celsus Kütüphanesinin tarihi atmosferinde Venedik Dörtlüsünün büyük bir keyifle izleyen katılımcılar, bu tür etkinliklerin tanıtım ve duyurusunun daha iyi yapılmasını ve böyle eşsiz müzik ziyafetine daha çok katılım sağlanması temennisinde bulundular.
(İHA)