Şef Hasan Tahsin Öğretmen önderliğindeki dev orkestra eşliğinde Türk Sanat Müziğinin en seçkin eserlerinin seslendirildiği konsere başta eski Milletvekili Ali Kemal Başaran, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Bahri Haliloğlu, Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi ‘ni Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Armutçu, işadamı Selahattin Bahadır, bazı derneklerin başkan ve yöneticileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.



Sunuculuğunu Kemal Barış’ın yaptığı, şef Hasan Tahsin Öğretmen önderliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konsere ayrıca Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Korosu Keman sanatçısı Mustafa Mutlu da destek verdi. Konserin ilk bölümünde, Ali Kemal Mumcu, Bahar İpek, Zühal Şahin, Gülşah Sevim ve Zeki Küçükömeroğlu solo eserlerle sahne aldılar.

İkinci bölümde koronun seslendirdiği iki güzel şarkının ardından sahneyi sırasıyla ; Meral Pamuk, Tuğçe Anda, Çiğdem Süer, Nurdan Efendioğlu ve Salim Önder aldı. Gerek korist gerekse de solistler salonu dolduran müzik tutkunlarına muhteşem bir müzik ziyafeti sundular.



Programın sonunda şef Hasan Tahsin Öğretmen’e eski milletvekili ve aynı zamanda Türk Sanat Müziği sevdalısı Ali Kemal Başaran tarafından çiçek takdim edildi. Başaran burada yaptığı konuşmada sanatsız bir toplumun düşünülemeyeceğine dikkat çekerek, “Sanatçının en büyük hediyesi alkıştır. Lütfen onları destekleyelim ve alkışlayalım. Burada çok güzel bir emek sergilendi. Emeği geçenleri kutluyorum. Sizlere de verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Trabzon Valiliği Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi’ni Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Armutçu da ellerinden geldiği kadar sanatı desteklemeye çalıştıklarını belirterek “ Bizler sanat için varız. Burada çok başarılı performanslar izledik. Başta hocamız Sayın Öğretmen olmak üzere tüm korist , solist ve saz heyetini tebrik ediyor, yeni yılda da başarılarının devamını diliyorum” dedi.