UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yer alan temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda mağlup ettiği İtalyan devi Inter ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı.

Müthiş bir futbol sergileyen Trabzonspor'un Adrian ile bir topu direkten dönerken, yakaladığı net fırsatları gole çevirmeyi başaramadı.

Konuk ekip Inter, 18. dakiakda Ricardo Alvarez ile 1-0 öne geçerken, İtalyanlar'ın golüne 21. dakikada Halil Altıntop ile cevap verdik ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya da müthiş başlayan Trabzonspor, son paslarda başarılı olamayınca golü bulamadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardındanTrabzonspor puanını 6'ya çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. Inter ise 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Bordo mavili ekip 7 Aralık'ta deplasmanda Fransız ekip Lille ile karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaTrabzonspor ile İtalya'nın Inter takımları, 28 yıl aradan sonra Trabzon'da yeniden karşı karşıya geldi.

İlk olarak 14 Eylül 1983'te UEFA Kupası 1. Turu'nda yine aynı statta karşılaşan iki takım, çeyrek asırdan fazla bir sürenin ardından yeniden Trabzon'da karşılaştılar. Söz konusu maçı 1-0 kazanan bordo-mavililer, İtalyan takımını 28 yıl sonra yine yenmenin planlarıyla sahasında ağırladı.

Trabzonspor'un Inter karşısında büyük bir zafere imza attığı karşılaşmada kadrosunda bulunan ve dün bir alışveriş merkezinin organizasyonuyla bir araya gelen ve aralarında Hasan Şengün (Dobi Hasan), Hasan Vezir, Necati, Turgay ve Levent gibi oyuncuların da bulunduğu efsanevi kadroda forma giyen futbolcular da karşılaşmayı tribünden izleyerek, bordo-mavili takıma destek verdiler.

GÜNEŞ, BU KEZ SAHA KENARINDA
14 Eylül 1983 tarihindeki karşılaşmada Trabzonspor'un kalesini koruyan teknik direktör Şenol Güneş, bu kez yedek kulübesinde yer aldı. O dönemde sahada bordo-mavili takımın başarısı için mücadele eden Güneş, bu kez saha kenarından oyuncularına verdiği taktiklerle galibiyet aradı.

Güneş, grupta İtalya'da oynanan ilk maçta cezası nedeniyle maçı tribünden takip etmişti.

DEPREMZEDE MİNİK OĞUZ DA MAÇTA
Trabzonspor Kulübü, Van'ın Erciş ilçesindeki depremin ardından ailesiyle çadırda yaşayan ve talebi üzerine forma gönderdiği 5 yaşındaki Oğuz Can'ı, karşılaşmayı izlemek için Trabzon'a getirdi.

Kardeşleri Yasin (12), Cansu (15) ve 7 aylık Yunus Emre ile annesi Aynur Can ve dayısı Murat Dülek'le kente gelerek karşılaşmayı izleyen minik Oğuz, maç öncesi bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Burak'ın elini tutarak seremoniye de çıktı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İki takım arasındaki karşılaşmada 450'si özel güvenlik olmak üzere bin 243 güvenlik mensubu görev yaptı.

Maç öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
TrabzonsporInter Kulübü yetkilileri ve UEFA temsilcileri onuruna yemek verdi.

Yemeğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleriyle, Inter Kulübü'nü temsilen Moratti ailesi adına Bedy Moratti ile üst düzey yöneticisi Ernesto Paolillo, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Luis Figo, UEFA Temsilcisi Andrey Medinitsev ve UEFA Gençler-Amatörler Komite Üyesi Süheyl Önen katıldı. Yemek sonrası heyetler arasında karşılıklı hediye alışverişi de yapıldı.

Karşılaşmayı, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü de izledi.