Yeterince iyiyseniz, müşterilerden para kazanabilir ve üyelik web siteleri oluşturabilirsiniz, size para kazandıracak başka projeler aramanın yanı sıra, web sitesi nasıl kurulacağına dair minimum bilgileri bilmek de çok yararlıdır, çünkü ihtiyacınız olacak. Yani ya şimdi ya da daha sonra şirketiniz için ya da kendiniz için bir site oluşturmak için.  Web sitesi tasarlamayı öğrenmek istiyorsanız, bekliyoruz;  doğru yerdesin  Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Bölüm 1/3:

 Başlangıç

Web tasarımını neyin ayırt ettiğini not edin.  Web sitesi tasarımı kitap, poster veya illüstrasyon tasarlamakla aynı şey değildir ve web sitesi tasarımının amacı öncelikle görsel ve tasarım başarısı elde etmek değildir.  Web siteleri, oyunlar veya videolar için platformlar olabilir ve bu dağıtım sistemlerinin güzelliğine rağmen, bu tür siteler, sitenin tasarımından ziyade oyun tasarımı ve video anlatımı örnekleridir.


Web tasarımına nelerin dahil olduğunu anlayın.  Web tasarımı, şunları sağlayan bir dijital ortamın yaratılmasıdır:

  • İnsan faaliyetlerini kolaylaştırır ve teşvik eder

  • İnsanların seslerini veya içeriğini yansıtır veya uyarlar

  • Her zaman tutarlı bir kimliği korurken zaman içinde sorunsuz bir şekilde değişiyor.

Öğrenmek için kullanmak istediğiniz kaynağı seçin.  Ana kaynaklar web siteleri, videolar ve kitaplardır.  En ünlü web sitelerinden bazıları şunlardır: "Kod Akademisi" ve "W3 Okulları".  Ayrıca tereddüt etmeden deneyebileceğiniz daha birçok site var.

  • İlerlemenizi kaydedebilmek için seçtiğiniz web sitesinde bir hesap oluşturun.

  •  Videolar aracılığıyla öğrenmeyi seçerseniz, ihtiyaç duyabileceğiniz tüm videoları yer imlerine ekleyerek kaydedin.

  •  Kitaplar aracılığıyla öğrenmeyi seçerseniz, yerel kütüphanenize veya kitapçınıza gidin.  Kitapları ucuza hatta bedavaya almak istiyorsanız e-kitap veya PDF formatındaki kitapları indirebilirsiniz.

  •  Öğrenmek için para ödemeye hazırsanız, profesyonel web tasarımcıları ile bire bir ders alabilirsiniz.


Öğrenmeniz gereken zamanı belirleyin.  Meşgul bir insansanız, bunu günlük ajandanıza yerleştirmeyi öğrenmek için gereken süreyi sınırlamanız gerekecektir.


Henüz sahip değilseniz, web tasarım yazılımı indirin.  Not defteri işe yarayacaktır, ancak "Adobe Dreamweaver" , "Microsoft Expression Web Composer" , “VScode” veya online editör “code.k-html.com” gibi bazı programları indirmek iyi bir fikirdir.  Dışarıda sayısız başka program var, en çok beğendiğinize göz atın ve arayın.

html editörler dersi okumayı unutma,

Bölüm 2/3:

 Öğrenme


HTML öğrenerek başlayın.  HTML, herhangi bir web sitesi tasarımcısı için temel bir gereksinimdir.  İşaretler, sınıflar, varlıklar, girdiler vb. kavramlarına hakim olmalısınız.

  • HTML 5, bazı yeni teknolojileri içeren HTML'nin en son sürümüdür, bu nedenle öğrenmeniz için en iyi sürümdür.

  •  Diğer bir seçenek ise gramerinde daha katı olan XTML5'tir.

  • html öğren” kursu html dili öğrenmek için en uygun site.


CSS öğrenin.  "CSS", "Rahat Stil Sayfaları" anlamına gelir.  Web sitelerinin görünümü ve tasarımıyla ilgili web sayfaları için bir biçimlendirme dilidir.  CSS olmasaydı, bazı web sitelerinde gördüğünüz yaratıcı tasarım olmazdı.  HTML'yi bir sitenin iskeletine benzetebiliriz, ancak bir siteyi bu kadar renkli ve çekici yapan CSS'dir.

CSS, gramerinde daha katıdır.  Örneğin, her satırın sonuna noktalı virgül koymayı unutursanız, neyi yanlış yaptığınızı bulmak için ne yapacağınız konusunda büyük bir sarmalın içine girersiniz.


JavaScript ve JQuery öğrenin.  Bu diller, basit web siteleri tasarlamayı planlayan kişiler için isteğe bağlıdır, ancak etkileşimli web siteleri tasarlamak istiyorsanız gereklidir.

  • jQuery kullanmayı düşünüyorsanız, yalnızca temel JavaScript bilgisine sahip olmanız gerekirken, jQuery işinizi çok daha kolaylaştırır.

  • JQuery kullanarak bir "akordeon" veya "takvim" ve benzerlerini ekleyebilirsiniz.  Birçok farklı stil vardır, bu nedenle web siteniz için ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.


Daha gelişmiş dillere geçin.  "PHP", "MySQL", "Perl", "Ruby" ve diğer birçok dil gibi bazı diller vardır.  Bu dillerin basit web sitesi tasarımcıları için isteğe bağlı olduğunu ancak büyük, etkileşimli web siteleri için son derece kullanışlı olduğunu tekrar unutmayın.

  • Bu dillerden bazıları, örneğin: PHP, bir test sunucusu gerektirir, bu nedenle bir web sitesi barındırma şirketinde hesabınız olduğundan veya bilgisayarınızda sunucu yazılımının yüklü olduğundan emin olun.

Bölüm 3/3:

 Öğrendiklerini uygula


Web sitesi projeleri oluşturun.  Denemeler yapın ve sıfırdan web siteleri oluşturun.  Bu, öğrendiklerinizi hızlı bir şekilde unutmanıza neden olabilecek deneyimlemeden öğrenmek yerine bilginizi gerçek eyleme dönüştürmenize yardımcı olur.


Arkadaşlarınıza veya aile üyelerinize herhangi birinin bir web sitesi oluşturmak isteyip istemediğini sorun.  Biraz deneyim kazanmak için bunu ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Web sitenizi oluşturun.  Web sitenizi istediğiniz konuda oluşturun ve bu size çalışmanızı herkese gösterme fırsatı verir.

İsterseniz web tasarım işinizin reklamını yapmak için bir web sitesi tasarlayın.  Uygun fiyatlar belirleyin ve profili sitenizde yayınlayın.  İşletmeniz sonunda gelişebilir ve büyük, endüstri lideri bir şirkete dönüşebilir.

faydalı fikirler

  • Tüm zamanını al.  Tüm bilgileri sadece altı saat içinde özümsemeye çalışırsanız, öğrendiklerinizi çabucak unutacaksınız.

  •  İyi bir HTML editörü almak için para ödemeniz gerektiğini düşünmeyin.  Birçoğu ücretsiz ve yüzlerce dolar ödediğiniz editörler kadar verimli!

  •  Bir projeyi bitirdiğinizde, bir miktar kod toplayın ve bunları bir kütüphaneye dönüştürün.  Bu, her projede aynı şeyi yazmak zorunda kalmanızı engeller.  Bu kitaplık çok büyürse satmayı da düşünebilirsiniz.

  •  PDF dosyaları, diğer formatlardaki e-kitaplardan daha fazla kullanılır, çünkü bunlar herhangi bir bilgisayarda okunabilirken, e-kitaplar Kindle, iPad vb. gibi belirli bir cihaz türünü hedefler.

  • Web sitesi tasarlamayı bilen bir arkadaşınız veya aile üyeniz varsa, onlardan size bazı dersler vermelerini isteyebilirsiniz.  Size bu dersleri ücretsiz verebilir.

  • Html dili öğrenmek için farklı ücretsiz ve ücretli kurslar var, şuan’a kadar en iyi türkçe dilin’de html eğitici site html öğren’dir, tam ücretsiz ve bütün ücretli kurslardan daha iyi.

Uyarılar:

  • Kendinizi fazla çalıştırmaktan kaçının.  Yorulduğunuzda her şeyi unutacaksınız ve hiçbir şey öğrenemeyeceksiniz.

  •  Betik dillerinde sonsuz döngü diye bir şey vardır.  Sonsuz döngüler, bir bilgisayar programında, döngünün bir sonlandırma durumuna sahip olmaması veya karşılanamayan bir sonlandırma koşuluna sahip olması veya koşul her seferinde yeniden başlamasına neden olması nedeniyle sonlandırılmayan bir talimat dizisidir.  Bu sonsuz döngüler, programcı topluluğu arasında korkutucu bir şey olabilir, bu yüzden başınıza gelmemesine dikkat edin.

  •  Yazılım indirirken dikkatli olun, böylece cihazınıza virüs indirme hatasına düşmezsiniz.

  •  Bir web sitesinde hesap oluşturmadan önce biraz araştırma yapın.  Site popülerse, elbette endişelenmenize gerek yok, ancak popüler olmayan siteler için bazı yasa dışı dolandırıcılıklardan geçmeyi bekleyin, bu yüzden dikkatli olun.