A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 Tokyo’nun Olimpiyat Oyunları’nda gerçekleşen B grubunun ikinci maçına çıktı. Neticesinde İtalya'ya 3-1 yenildi.

Gruba son olimpiyat şampiyonu Çin'i net bir oyun ve skorla yenerek başlayan milli ekip, ikinci maçında Avrupa'nın önemli takımlarından İtalya ile karşılaştı.

Mücadeleye umdukları şekilde başlayamayan milliler, Bosetti, Bedava bonus, Pietrini, Fahr ve Egonu'nun oyununa direnmekte başarısızdı. Oyuna daha sonrasında katılan Meryem Boz'un skorlarıyla toparlanan takım, 19-12'den farkı 19-18 ile 1'e indirdi. Çaprazda Egonu'nun sayılarını engelleyemeyen oyuncular, beraberliği sağlayamadı. A Milli Takım, ilk seti 25-22 kaybetti.

Karşılaşmanın ikinci seti çekişmeli olmuş gibi görünüyor. Uzun süre rakibini geriden takip eden Zehra Güneş ve Hande Baladın'ın güçlü performansıyla 19-18'de önde oldular. Takım, Egonu'nun paralel smaçlarında zorlansa bile son bölümde sağlam oynayarak 25-23 aldı, durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü set de tıpkı ikinci set şeklinde burun buruna geçti. Uzun süre İtalya kaçarken Türkiye farkın 2 sayıdan fazla oluşuna izin vermedi sette. Kritik dakikalarda Egonu ile Sylla ikilisiyle önemli sayılar alan İtalya, son bölümde arayı açıp seti 25-20 aldı ve yeniden iki bir öne geçti.

Türkiye - 1  İtalya - 3

Dördüncü set karşılıklı alınan sayılarla koyuldu. 5-5'ten sonra diş gösteren İtalya, 5-0 şeklindeki dizgiyle durumu 10-5'e kadar aldı. Zehra, Cansu ve Ebrar'ın elinden 3-0'lık seriyle karşılık veren takım, farkı 2'ye indirip rakiplerini molaya gönderdi. Moladan iyi kondisyonda dönen İtalya’ya karşı tutunamadı ve seti 25-15, maçı da 3-1 kaybetti.

İtalya'da 29 sayı üreten Nijerya asıllı Egonu, kazanmanın garantörü rolünü aldı. Bedava bonus veren siteler, Millilerimizde ise Zehra Güneş'in 14, Eda Erdem Dündar ve Meryem Boz'un 11'er sayısı kaybetmeyi önlemedi.

As milli takımımız, B Grubunda yer alacak 3. maçını 29 Temmuz tarihinde dünya sıralamasının lideri ABD ile yapacak.

Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun kendisi de tribünler aracılığıyla izlerken görüldü.

Oynanacak Salon: Ariake Arena.
Karşılaşmadaki Hakemler: Denny Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Hernan Casamiquela (Arjantin).
Türkiye Takımı: Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Naz Aydemir Akyol, Meryem Boz, Şeyma Ercan, Tuğba Şenoğlu).
Bedavabonuscum.com