Peki Fitre nedir, Fitre kimlere verilir? Öncelikle fitre bir sadakadır. Fitre vermek istediğiniz kişiler bundan dolayı yoksul kişiler yani vereceğiniz paraya ihtiyacı olan kişiler olmalıdır. Zengin kişilere fitre verilmez. Bu yüzden fitre vereceğiniz kişiler sınırlandırılır. Siz bakmakla zorunlu olduğunuz hiç kimseye fitre veremezsiniz. Kendi çocuğunuza bakmakta zorunlu olduğunuz için çocuğunuza da fitre veremezsiniz. Çocuğunuzun ihtiyacı varsa ve sizin durumunuz yeterliyse zaten çocuğunuza yardımda bulunmanız gerekmektedir. Bu yüzden fitreyi ihtiyaç duyan ve sizin bakmanızın zorunlu olmadığı kişilere vermelisiniz.

Fitrenizi vermek için alternatif yollardan birisi de bir derneğe paranızı bağışlamaktır. Bu alanda bağışınızı toplayan dernek sizin için Dünya’nın birçok köşesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği fitrenizi alır ve gerçekten o paraya ihtiyaç duyan kişilere yardımda bulunur. Bu sayede sizin paranız gerçekten gitmesi gereken yere gitmiş olur. 

Fitre Ne Kadar, Fitre Tutarını Kim Belirler?

Fitre tutarı her yıl yeniden hesaplanmaktadır. Yeniden hesaplanmasının sebebi enflasyon yani ihtiyaçların pahalanmasıdır. Yeni yılda, 2021’de fitre ne kadar? Derseniz fitre 2021 yılı itibariyle 28 TL’dir. 28 TL kadar bir yardım yaptığınız takdirde siz fitrenizi vermiş olursunuz. Fitrenizi vermek için en kolay yolun yardım dernekleri olduğunu söyleyebiliriz çünkü dernekler gerçek ihtiyaç sahiplerini kolayca bulabilmektedir. Siz de kendiniz çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz, ihtiyaç sahibi bulamıyorsanız da derneğe paranızı verebilirsiniz. 

Sadaka Nedir, Sadaka Kimlere Verilir?

Sadaka aslında oldukça kapsamlı bir kelimedir. Sadaka nedir? Derseniz bunu maddi ve manevi olarak açabiliriz. İnsanlara manevi olarak güzel davranışlarda sözlerde bulunmakta sadakadır. Maddi olarak yoksullar için, ihtiyaç sahipleri için verdiğiniz para da sadaka olur. Sadaka kimlere verilir sorusunun cevabı da oldukça geniştir çünkü sadaka ihtiyaç duyan herkese verilebilir. Sadakanızı kendi anne babanız, ailenizdeki kişiler için de verebilirsiniz. Ailenizin durumu iyiyse, onlara zaten yardım ediyorsanız yoksul herhangi bir kişiye verebilirsiniz. Aynı zamanda sadaka amacıyla bir derneğe de bağış yapabilirsiniz.