Kedi maması sevimli dostlarımızın beslenmesindeki en temel ihtiyaçlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Sevimli dostunuzun sağlıklı ve uzun bir ömür sürerken ister kuru ister açık ya da ödül veya konserve mama olsun tercihlerimizde dikkatli davranmak gerekir.

Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi maması seçimi yaparken tercihinizi en doğru seçenekten kullanabilmek adına küçük dostunuzun özelliklerini göz önünde bulundurmanız akılcı olacaktır. Kedinizin türü, yaşı, kilosu, genel sağlık durumu gibi etkenler mama seçiminde dikkate almanız gereken kriterler arasında ön sıralarda yer alır.

Kedi Maması içerisinde yer alan yağ, vitamin, mineral ve proteinler gerek marka gerekse de modele göre farklılık arz eder. Küçük dostunuzun metabolizmasının sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi adına tüm detayları incelikle araştırmalısınız. Kediniz için hangi mamanın en uygun olduğuna karar vermekte zorlanıyorsanız veterinerinizden destek almanız en iyi seçimi yapmanız için doğru bir adım olacaktır.

Kuru Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kuru kedi maması sevimli dostunuzun hem metabolizması hem de diş sağlığı için en iyi alternatiflerden biridir. Piyasada birçok farklı markada birçok farklı kuru kedi maması çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasından tercihinizi yaparken ürünün menşei, tazeliği ve üretici firmanın güvenilirliği ilk olarak dikkate almanız gereken faktörlerdir.

Marka tercihini yaptıktan sonra ürün çeşidini seçerken de aynı titizlikle davranmalısınız. Kedinizin yaşı, kilosu, cinsi ve sağlık durumu en doğru mamayı seçmeniz için ilk sırada bakmanız gereken detaylar arasındadır. Ayrıca kedinizin kısırlaştırılmış ya da kısırlaştırılmamış olması da kuru kedi maması seçerken dikkate almanız gereken bir diğer önemli kriterdir.

Eğer kediniz henüz 1 yaşını doldurmamışsa tercih etmeniz gereken mamalar yavrulara yönelik hazırlanan kedi mamalarıdır. 1 yaşını doldurduktan sonra 7 yaşına kadar yetişkin kedi mamalarını tercih edebilirsiniz. Sevimli dostunuz 7 yaşından gün almışsa ya da bu yaşın üzerindeyse onun metabolizmasına en uygun mamalar yaşlı kedi mamaları olacaktır.

Ayrıca kedinizin herhangi bir ürüne alerjisinin olup olmaması da tercihinize yön verecek faktörler arasındadır. Protein yönünden zengin ve çok yüksek derecede karbonhidrat içermeyen mamalar kedinizin sağlığı açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

Açık Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Açık kedi maması alırken dikkat edilmesi gereken ilk husus alım yaptığınız yerin güvenilir olmasıdır. Ekonomik olması nedeniyle tercih edilen açık mamalarda ürünün belirtilen markanın belirtilen çeşidi olduğundan emin olmanın en temel yolu saygınlığını kanıtlamış firmalardan alışveriş yapmaktadır. Bununla birlikte ürünün son kullanma tarihine uzun süre kalması ve taze olması da dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biridir.

Kediler İçin Ödül ve Konserve Mama Seçimi

Konserve kedi maması yüzde 70 su içermesinden dolayı saf su tüketimini az yapan kediler için daha çok tercih edilmektedir. Bu mamalar kuru kedi maması kadar besleyici olmadıklarından dolayı çoğunlukla ek gıda olarak tercih edilirler. Konserve mama seçimi yaparken içeriği mineraller ve vitaminler dikkatli olarak incelenmelidir.  Kalsiyum ve magnezyum yönünden zengin mamalara yönelmek daha doğru bir tercih olacaktır.

Kedi ödül maması seçimi yapılırken ise kedinizin beğenilerini ön planda tutmanız daha iyi verim almanızı sağlar. Her kedi her ödül mamasını aynı iştahla yememektedir.  Ödül mamasının sürekli bir tüketimi olmayacağını da göz önünde bulundurursak güvendiğiniz markaların ödül mamalarını kedinizin yaşına, cinsine ve genel sağlık durumuna bağlı olarak güvenle alabilirsiniz.

Zoo.com.tr en çok tercih edilen ve en sağlıklı kedi mamalarını değerli hayvanseverlere güvenle ulaştırmaktadır.  Siz de sevimli dostunuzun ihtiyaçlarını evinizin konforlu ortamından ayrılmadan güvenle temin etmek için gönül rahatlığıyla kedi maması siparişlerinizi verebilirsiniz.. 

Kedileriniz için bütün mamaları petshop Zoo.com.tr de en uygun ve kampanyalı fiyatlarla bulabilirsiniz.