İstanbul Anadolu yakasındaki Pendik Malatyalılar Derneği dördüncüsünü düzenlediği etli pilav şenliği görkemli geçti. Şenlikte Malatyalılar hasret giderdi.

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut şenlikte yaptığı konuşmada, "Pendik’te ben bu kadar Malatyalının olduğunu bilmiyordum. Bu kalabalık gerçekten benim gözlerimi yaşarttı “dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk ise, “Malatyalılar işte böyle bulundukları yerde hep sevilen hoş görülü insanlardır. Ben Malatya milletvekiliyim,Malatyalıların olduğu her ortamda her toplantıda bir araya gelirim” diyerek, Malatyalıları bu güzel organizeden dolayı kutladı. “Ayrıca Malatyamız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hızlı tren projeleriyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Sivas, Malatya, Diyarbakır tren güzergahı içinde bir çalışmalarımız var. Sizler rahat olun bizler Malatyamız için ne gerekiyorsa onu yapmaya tüm gücümüzle uğraşıyoruz” diyen Öz, yapılan hizmetleri dile getirdi.

Malatya Gönül Birliği Dernek Başkanı Ali Seydi Turan ise, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.

MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz de, “Bu günkü toplantıların çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu güzel katılımı gerçekleştiren Mustafa Kaya ve Ali Seydi Turan kardeşime ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

“Malatya’mız büyük şehir oldu” diyen Alyüz, büyük şehre yakışan ne ise onun bir an önce yapılmasını temenni etti.

Programa, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Turgay Kılıç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yaman ve meclis üyeleri, Malatyalılar Kamu Çalışanları Dernek Başkanı Ramazan Demir, Malatya il Genel Meclis Üyesi Veysel Yaşar, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er, Pütürge Doğanyol İşadamları Derneği Başkanı Ramazan Bulum, Hekimhan Çevre Köyleri Derneği Başkanı Mehmet Çelik ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.