TRABZON (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı'nın ailesi, Kurban Bayramı öncesi şehidin Sülüklü Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret etti.

Şehit oğullarının kabrini ziyarette gözyaşlarına hakim olamayan aile, oğullarının mezarı başında dualar okudu.

Baba Selahattin Bıçakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit oğlunun fotoğrafının ve şehit olmadan önce sosyal medya üzerindeki son paylaşımını otomobilinin arka camına yapıştırarak, oğlunun anısını yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Acılarının büyük olduğunu dile getiren Bıçakçı, "Acımız büyük ama güçlüyüz. Vatan, millet için çocuğumuzu toprağa verdik. Bundan da gurur duyuyoruz. Çocuğumuzla da onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bıçakçı, duygularının giderek daha da derinleştiğini vurgulayarak, 220 gündür her gün şehit oğullarının mezarını ziyaret ettiklerini ifade etti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine de değinen Bıçakçı, "Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimizi gördükçe içimiz daha da yanıp, parçalanıyor. O yüzden her gün aynı acıyı yaşıyoruz. Rabbimden dileğimiz terör olaylarının biran önce bitmesi. Memleketin vatanın biran önce huzura kavuşmasını istiyoruz." dedi.

Bıçakçı, tek oğlunu vatan için şehit verdiklerini işaret ederek, "Şehit oğlumun resmini 2 ile 3 ayda bir değiştirerek, gönlümüzde yaşatmayı ilelebet devam ettireceğiz. Aracımın camında şehidimin sosyal medyadaki 'Kahramanlık, içerek acı ölüm tasından, ileriye atılmak ve sonra dönmemektir' yazılı son paylaşımı yer alıyor. Şehit olduğu gün yazmış bunları. Yazıyı ilerde değiştirerek, 'Şehit mi düştün asker. Cennet koktu her yer' yazdırmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Devlet yetkililerinden de bir isteği olduğuna dikkati çeken Bıçakçı, "Şehitlerimizin anılarını mümkün olduğu kadar bazı okullarda veya bazı yerlerde yaşatılması, unutulmamasını yürekten istiyoruz. Şehit ailesi olarak tek isteğimiz oğlumuzun isminin bir yerde yer almasıdır." ifadelerini kullandı.