Söve Nedir? İnşaat sektörünün en önemli terimlerinden biri olan söve, genel olarak kapı ve pencere uygulamalarında tercih edilmektedir. Kapıların ve pencerelerin dışarıdan gelebilecek her türlü sıvı maddelerden korunması için binalarda cephe tasarımında söve modelleri tercih edilmektedir. Söve çeşitleri işlevsel bir kullanımının yanı sıra mimaride de binaların dış cephe dekorasyonu için en çok uygulanan yapı malzemesi olarak bilinmektedir.

Söve Nedir?

Yağan yağmurlardan, karlardan veya dışarıdan binaya ulaşabilecek her türü sıvı maddelerden kapı ve pencereleri korumak adına söve cephe profilleri uygulanmaktadır. Kapıların ve pencerelerin dört bir tarafında da çerçeve formunda uygulanan söve modelleri pek çok farklı çeşide de sahiptir. Dış cephe profilleri içerisinde yer alan söve modelleri amacına uygun olarak oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerden üretilmektedir. İklim şartlarına uygun malzemeler ile yapılan söve çeşitleri aynı zamanda binalara daha estetik bir görünüm kazandırmak için de sıklıkla uygulanmaktadır. Isı yalıtımı ile ilgili de binalara büyük bir katkı sunmaktadır.

Binanın dış cephesine uygun olarak ahşap, taş strafor ve alçı gibi pek çok yapısal özelliğe sahip olan söve çeşitlerini bulabilmek mümkündür.

Söve Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

-Öncelikli olarak söve çeşitlerinin esas amacına uygun olacak şekilde bir yapıya sahip olmasına dikkat edilmelidir.

-Dekoratif olarak da binaların dış cephelerini tamamlayacak pek çok farklı modele de sahip oldukları için binanız ile uyum sağlayacak çeşitleri değerlendirmelisiniz.

-İnşaat sektöründe söve çeşitlerini hem dökme şeklinde hem de hazır kalıp şeklinde bulabilirsiniz. Genellikle hazır kalıp şeklinde üretilen söve modelleri binalar için daha çok tercih edilmektedir.

-Söve seçimlerinde dayanıklı bir malzemeye sahip olan çeşitlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Sıvı maddelere ve dışarıdan gelebilecek her türlü darbeye karşı dayanıklı modellerin seçilmesine dikkat edilmelidir. Binalar için hem hafif hem de dayanıklı olan strafor söve modelleri en sık tercih edilen çeşitlerden biridir.

-Söve çeşitleri seçimlerinde hafif ancak dayanıklı malzemeye sahip olanların seçilmesi gerekmektedir. Binaya ekstra bir yük getirmeyecek olan hafif yapıdaki söve çeşitleri sayesinde sövenin binadan düşmesi veya kopması gibi sorunların da önüne geçilebilmektedir. Söve ile ilgili detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://www.pertekli.com/sove/