Mardin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2021 yılı 3’üncü toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik Dara Toplantı Salonunda istihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya; Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Çalışma ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açılış konuşması yapan Vali Mahmut Demirtaş, bir taraftan işsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması ve şehrin kalkınmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini dile getirirken bir taraftan da küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olan korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelelerini sürdüklerini kaydetti.

Konuşmasında iş hayatı ve ekonomi ile birlikte hayatın normal süreçte sürdürebilmesinin yolunun aşılanma olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, “İlimizde işsizliğin giderilmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik yatırım gerçekleştirmek isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya devletimiz birçok alanda bize fırsatlar sunmaktadır. Şehrimizin ekonomiyle anılan bir şehir olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm dünyada ciddi bir sağlık tehdidi oluşturan ve aynı zamanda ekonomileri de olumsuz yönde etkileyen korona virüs ile mücadelede en etkili yöntem olan aşılamaya tüm vatandaşlarımızı bir kez daha davet ediyorum” dedi.

İstihdamın korunması, yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen projelerin detaylarıyla ele alındığı toplantı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın tarafından kentte faaliyet gösteren özellikle özel sektör işletmelerin işbirliğinde yürütülen Meslek Edindirme Kurslarından yıl boyunca 4 bin 171 kursiyerin meslek edinme veya mesleki tecrübe kazanma amacıyla yararlandığı ve mesleki eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği, gençlerin istihdamına katkı sunacak mesleki eğitimlere yoğunlaşmasının gerektiği, engellilerin ve eski hükümlülerin istihdamı, mesleki eğitimi ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik İŞKUR tarafından verilen hibe destekleri ve tarımsal alandaki gelişmeler ile istihdam olanakları hususunda kurul üyelerini bilgilendirme sunumuyla devam etti.

Kurul üyelerinin görüş alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı gündemdeki konular görüşülerek karara bağlanmasıyla son buldu.