Trabzonspor-Fenerbahçe rekabeti, Süper Lig'in büyük rekabetlerinden biridir. Bu maçalar rir sezona bedel karşılaşmalardır. Trabzonspor’da liderlik hesapları yaptığı favori olarak gösterildiği bir karşılaşmaya çıktı. Süper Lig’in 9. haftasında lider Fenerbahçe’yi konuk eden bordo-mavililer, rakibini yenerek hem teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 20 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek hem de liderliği ele geçirmenin mücadelesini verdi.

Karşılaşmanın hemen başında Bordo Mavililer gole çok yaklaştı. Sol kenardan Djaniny içeriye ortaladı top kaleci Altay’ı geçti, Abdulkadir Ömür’ün ıskaladığı topa kale sahası içinde Gervinho vurdu, bu topu Novak çizgiden çıkardı. Bu atağın hemen dönüşünde Fenerbahçe’de Mesut'un pasında seken top Rossi'nin önünde kaldı oda yaptığı vuruşla topu Trabzonspor ağlarına gönderdi. Bu gelen şok golle statta buz gibi bir hava eserken derin bir sessizlik hakim oldu. Erken gelen golle birlikte Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira planları tutmuş olacak ki takımın hemen 4-4-2 formasyonuna döndü.  Bilindiği gibi Fenerbahçe teknik direktörü takımını sezon başından beri 3-4-3 dizilişinde oynatıyordu. Portekizli hoca bastıran rakibi karşısında defası kalabalık tutarak hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. 

Ev sahibi Trabzonspor yediği şok golün etkisinden taraftarının da yardımı ile çabuk kurtulup oyunda hakimiyeti eline geçirdi. Edgar topla orta alana kadar gelip attığı nefis derin pasda, Djaniny topla ceza sahasına tam girerken Min-jae ona faul yaptı ve ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu pozisyonda kazanılan serbest atışta Bakasetas yerden sert vurdu ve Altay topla birlikte kaleye sokarak takımına beraberliği getirdi. Buda olay da maçın kırılma analarından biri oldu. İlk yarının kalan süresimde Trabzonspor net gollü kaçırmaya devam ederken Fenerbahçe de  Min-jae dan boşalan  pozisyonuna  Luiz Gustavo geçerek 4-4-1 formasyonuna geçtiler. Yaklaşık bir haftadır tedavi gören ve bu maça özel hazırlanan Nwakaeme sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerinin ilk yarının sonunda Yusuf’a devretti. Böylelikle Trabzonspor eksik kalan rakibi karşısında en etkili olması beklenen oyuncusunu da kaybetmiş oldu. İlk yarı karşılıklı atılan gollerle berabere bitti.

Trabzonspor'da ikinci yarıda Teknik Direktör Abdullah Avcı stoper orjinli sol bek Denswil'in yerine orta saha orjinli Trondsen’i sol bek pozisyonunda sahaya sürdü. Avcı bu değişikle biraz daha pas oyunu döndü. Bordo Mavililer özellikle geriden oyunu ayağa paslar la sol taraftan kurmaya başladı. Trabzonspor da bir zorunlu oyuncu değişikliği de Peres - Dorukhan değişikliği oldu. İkinci yarının neredeyse tamamın da Trabzonspor’un oyun üstünlüğü vardı. Bordo mavililer iki pozisyonda gole cok yaklaştı. Bunlardan biri Gervinho'nun pasında Abdülkadir ceza sahasında kaleci Altay ile karşı karşıya kaldı müsait pozisyonda yaptığı vuruş auta gitti. Diğer pozisyon isi sağdan gelen ortada Dorukhan kafayı vurdu top direkten döndü ve  Djaniny önünde kaldı ama  ağır davranan golcüden önce topu Fenerbahçe defansı uzaklaştırdı. 

Trabzonspor Cornelius ve Siopis’in oyuna girmesi ile iyice oyunu rakip ceza sahasına yıktı. 83. dakikada Ceza sahasına gönderilen ortada Cornelius topu indirdi sonrasında rakibi tarafından düşürüldü top dışarı çıktı. Bu dakikadan sonra hakem Ali Şansalan oyunun devem etmemesini istedi ama Trabzonspor oyuncuları ve taraftarlar yoğun bir şekilde penaltı itirazlarında bulundular. VAR’a giden Hakem Ali Şansalan penaltıyı verdi. Penaltı atışında topun başına gecen Bakasetas kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Takımı rahatlatan bu golden sonra şuursuzca saldıran Fenerbahçe’ye cezayı Yusuf kesti. Bir sezona bedel, içinde her şey olan bu seyir zevki yüksek karşılaşmayı Trabzonspor seyircisi önünde 3-1 kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

Abdullah hoca bugün günün de değil bence. Oyunun genelinde de bal yapmayan arı misali sonuçsuz bir oyun vardı Trabzonspor adına sahada. Birazda rakibin eksikliği bizi etkilemiş olabilir diye düşünüyor. Hem olumlu, hem olumsuz anlamda. Ama kazanan hoca haklıdır diyorum ve Avcı ve takımını tebrik ediyorum. Önemli olan kayıpsız namağlup yola devam edebilmekti bunu başardılar ve başarıyorlar.