Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), “Terörsüz Türkiye için Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” kapsamında 9 Ağustos’ta Erzurum’da geniş katılımlı bir program düzenleyecek.

“Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik Buluşmaları” öncesinde Trabzon’da bir dizi temaslarda bulunan MHP heyeti, 61saat.com'u ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Erhan Esaspehlivan’ı programla ilgili bilgilendirdi.

Ziyarette; MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, MYK Üyeleri Osman Gür, Tamer Çakıroğlu ve Yavuz Tellioğlu ile birlikte Trabzon İl Başkanı Tolgay Sivrikaya ve il yönetimi yer aldı.

Erzurum Programı ile ilgili konuşan MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, Trabzon’un milli hassasiyetleri yüksek bir şehir olduğunu belirterek, “Bu kadar önemli bir meseleyi Trabzon’un sahiplenmesi çok kıymetli. Bu şehirde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Tellioğlu, Erzurum’da yapılacak toplantıya 8 ilden daha katılım sağlanacağını ve Genel Merkez’den milletvekilleri, MYK ve MDK üyelerinden oluşan 40 kişilik bir heyetin hazır bulunacağını ifade etti.
Konuşmasında TBMM’de kurulan komisyona da değinen Tellioğlu, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Fethi Yıldız ve üç hukukçu milletvekilimiz komisyonda yer alıyor. Meclis bu konunun konuşulacağı en doğru adrestir” dedi.

“Trabzon’da bismillah dedik” ifadelerini kullanan Tellioğlu, milli mücadelenin ruhunu taşıyan şehirlerin bu programda özel anlamlar taşıdığına dikkat çekti: “Erzurum’un da ev sahipliği semboliktir. Erzurum Kongresi’nin yapıldığı, devletin temellerinin atıldığı şehir olması nedeniyle önemlidir.”

“9 bölge 81 il” sloganı üzerine yapılan eleştirilere de yanıt veren Tellioğlu, bunun partinin geçmişten bu yana sürdürdüğü 9 ışık doktrinine dayandığını vurgulayarak, “Bu matematik hesabını bile anlamaktan aciz bazı çevrelerin sosyal medyadaki söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Bu, yıllardır uyguladığımız bir organizasyon modelidir” dedi.

Bvc Kopya

Son olarak, Erzurum’da gerçekleşecek buluşmaya Trabzonlu vatandaşları da davet eden Tellioğlu, “Milli birlik ve kardeşlik için bu süreci hep birlikte taşıyacağız. Erzurum’da buluşmak üzere tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ise, yürütülen sürecin Türkiye’nin terörle mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Devletimiz yıllardır terörle mücadele ediyor. Şehitlerimizin, gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugünlere geldik. Ama artık bu işi tarihe gömmek istiyoruz” dedi.