Trabzon ve Türkiye’de futbol yerlerde sürünürken Premier Ligini andıran Trabzon-Beşiktaş takımlarını dün akşam taraflı tarafsız tüm futbolseverler tebrik ettiler.
Tebrik ettiler etmesine de hani ünlü bir sözümüz vardır “minzi parayla” 3 puan Beşiktaş’a gitti.

Beşiktaş takımı gibi oyunu güzelleştiren iyi oynayan Trabzonspor peki neden kazanamadı da Beşiktaş kazandı?

Bunun muhasebesi iyi yapılmalı. Demek ki dün akşam biri yerlerde hatalar yapıldı. Niyetim dün akşam ki bordo Mavili takımı eleştirmek değildir.
Eğer şampiyonluğa oynayacaksa Trabzonspor sade ve sadece bir uyarıdır benimki.

Ha şunu da söyleyeyim maç öncesi sayısız taraftar maçın sonucu sordu durdular bana.

İyi bir futbol beklediğimi skorunda dengelere bakarak beraberlik olabileceğini söyledim ancak futbol tuttu da skor olmadı.

Yinelemekte fayda var dün akşam bir başka güzellikte Trabzonspor taraftarlarının gerek maç öncesi şehirde gerekse de tribünlerde koreografi sergilemeleri her dem olduğu gibi muhteşemdiler. VİRA grubunun bu üretkenliğinin darısı diğer grupların başına. Diğer dönemler Erdoğdular çok güzel işler yapıyorlardır nedense uzun süredir suskunlar.

Binlerce kilometre kat edip yurt için ve dışından Trabzon’a gelen takımını bağrına basan taraftarların büyük desteği kolbastısı futbolcuların ellerindeki minik Trabzonsporlular tribün şölenleri ile bir başka idiler.

Yine çok konuştum ama birkaç sözüm olacak.  Giysisi konuşması dahi eleştirilen Şenol Hoca İstanbul yazarları Türkiye’nin birincisi yazması manidar sevindiricidir.
Hakem Ali Palabıyık her iki takımın adına birer penaltısını vermezken uyduruk bir faul atışı ile Trabzonspor’un neden oldu. Bölge bir karşılaşmayada kararları ile gölge düşürdü.
Bir başka sözüm kaptan için dün akşam ki serbest vuruş golünden dolayı hiç kimse bu oyuncuyu eleştirmesin ayıptır.


Eleştirmek için azcık geriye bakmak lazım. Okay’ın muhteşem golü gibi diğer golleri de alkışlıyorum. Geçen hafta yazdım yine yazma durumundayım. Okay’ın biraz daha kalıcı oynaması gerekiyor orta sahada Yusuf ile Olcay arasında bağ kurduğunda orta saha bir başka güzel oluyor savunma adına.

Ve Son!

Stoperler gollerde negatiftiler. Durica ‘da belli bir düşüş var ve böyle bir maçta Medjani oynamalıydı iyi haftalar.