7 Haziranda yapılacak olan genel seçim öncesi bürokraside istifalar başladı.

Hiç şüphesiz bu istifaların en ses getireni de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası oldu.

Fidan, YSK takvimi gereği 10 Şubat’tan geçerli olacak olan istifasını Başbakan Davutoğlu’na sundu.

Ancak, Ak Parti’den milletvekili adayı olacak olan Fidan’ın bu istifası görüldüğü kadarı ile parti içerisinde çatlak sesler çıkmasına neden olmuş.

***

Ak Parti’nin reisi ve bu günün Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Hakan Fidan’ın adaylığına sıcak bakmadığını belirtirken, Başbakan Davutoğlu ise bu adaylığın mimarı olarak gösteriliyor.

Farklı görüşler, bu kadarı ile sınırlı değil.

Konu ile ilgili en dikkat çekici açıklama ise Ak Parti’nin beyin takımından olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi.

 “Süpermen görevi  verilmiş bir insanın vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm” diyen Arınç, belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı cephede…

Peki, muhalefetin daha şimdiden Başbakanlık koltuğuna oturttuğu,

Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın fikir ayrılığına düştüğü,

Başbakan Yardımcısı’nın süpermen olarak gördüğü,

Gayet sancılı geçen çözüm sürecinin kilit ismi Hakan Fidan Kim?

Dahası;

Hakan Fidan Ak Parti için neden bu kadar önemli?

***

Özgeçmişi ile Türkiye’nin en çok merak edilen isimlerinden olan Hakan Fidan, 1968 Ankara doğumlu.Vatana hizmete TSK’da başlayan Fidan, 15 Yıl süren astsubaylık görevinden kendi isteği ile istifa edip farklı üniversitelerde “Uluslar arası ilişkiler” alanında dersler verdi.Bir süre NATO’da görev alan ve 2009 yılından itibaren Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı’na getirilen Hakan Fidan, 25 Mayıs  2010’da MİT Müsteşarlığı görevine getirildi.

İsmi bir çok soruşturmada geçtiği için kelle koltukta gezdi.

Bu süre içerisinde O’nu farklı kılan en büyük özelliği de, yıllardır MİT-Emniyet-Genelkurmay ve Jandarma arasındaki istihbarat kavgasına noktayı koyan kişi olması.

AK PARTİ İÇİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “benim ve Türkiye’nin sır küpü” olarak yorumladığı Hakan Fidan, MİT Müsteşarlığı süresince Ak Parti Hükümeti ile uyum içerisinde çalıştı.

Hem çözüm süreci, hem de Paralel yapı operasyonlarında  hedef tahtasına koyulmasına rağmen kararlı bir çalışma yürüttü, geri adım atmadı.

Dolaylı olarak ta olsa, yaptığı bütün bu çalışmalarla Ak Parti Hükümeti’nin bir nevi sigortası olmuş oldu.

 “Bürokrasinin değil halkın gücü ile yoluma devam edeceğim” diyen Hakan Fidan’ın adaylığı şimdilik Ankara 2.Bölge olarak belirtiliyor.

Ancak yapılan siyasi kulisler,  Fidan’ın adaylık adresinin Van ya da Diyarbakır olabileceği yönünde…

Bunun yanında;

Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan gibi Ak Parti’nin ağır topları, 2015 yılı seçimlerinde Meclise giremeyecek.

Bu noktada Hakan Fidan’nın Başbakan Davutoğlu’na değil, bu gibi isimlere alternatif isim olabileceği de gündemde.

HANGİ GÖREVE GETİRİLECEK?

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de mevcut hükümetin genelinde, Hakan Fidan’ın MİT’teki görevine devam edip aday olmaması yönünde iken, Başbakan Davutoğlu’nun ısrarla Fidan’ı vekil yapma çabası parti içerisinde, “güçlü bir yol arkadaşına ihtiyaç duyuyor”  yorumlarını da yaptırmakta.

Bana göre, kendisine böyle güçlü bir profil çizilmiş olan Hakan Fidan isminden Başbakan çıkmasa da, en az yardımcısı çıkar.

Bekleyip göreceğiz…