Çalışma hayatlarımız için de aynı durumun geçerli olduğu söylenebilir. İş hayatımıza kanun ve yönetmeliklerle beraber uzaktan çalışma, kısa çalışma, Covid-19 pandemi ücretsiz izni gibi birçok kavram dâhil oldu.  

Bu değişimler doğru ve stratejik bir İnsan Kaynakları Yönetiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Peki, pandemi ile İK yönetiminde neler değişti ya da neler değişmeli? Yeni normal diye bahsedilen sürece uyum nasıl olmalı?

Dijital İnsan Kaynakları 

Öncelikle İK süreçlerinin daha sağlıklı ve sorunsuz yürütülebilmesi adına uygulamaların çevrimiçi platformlara taşınması ve süreçlere göre düzenlenmesi gerekli. Bu durum İK fonksiyonlarının eksiksiz bir şekilde yerine getirilirken uzaktan çalışma gibi kavramlara da yabancı kalmaması için şart. Ayrıca bu dönüşümün zaman, iş gücü ve kaynak kullanımı açısından da farklı birçok artısı bulunmakta. Bulut tabanlı uygulamalar, özellikle çalışan süreçleri için artık bir gereklilik halini almaya başladı. İşe alım süreçleri, PDKS, özlük ve izin yönetimi, performans yönetimi, eğitimler gibi uygulamalar için bulut sistemler üzerinden çevirim içi olarak çalışan insan kaynakları yazılımı kullanılmalı.

Doğru Yeteneklere Ulaşma Zorluğu Ve Zorunluluğu

Yeni normal diye adlandırılan dönemde belki de en zor kısım işe alım süreçleri. Pandemi nedeniyle özellikle birden fazla aday görüşmesinin organize edildiği işe alım süreçlerinde hem davet ettiğiniz adayı mülakata gelirken riske atmış, hem de görüşmeyi gerçekleştirecek İK görevlisini riske atmış oluyoruz. Adayların farklı CV havuzlarından taranması, değerlendirilmesi, görüşmelerin organize edilmesi de ayrıca iş yükü ve zaman demek. Bu noktada da yine İK yazılımı yardımımıza koşuyor. Tüm süreçleri tamamen çevirim içi yürütebileceğiniz, görüşmelere ilgili yöneticilerin de dâhil edilebileceği böylelikle en doğru adayı en hızlı şekilde bulmanızı sağlayacak İK yazılımı tercih edilmeli.

Dijital Öğrenme ve Gelişme Deneyimi

Dönüşüm sürecinde organizasyonel gelişimin göz ardı edilmemesi önemli bir detay. Birey olarak çalışanların gelişmesi ve yeni süreçlere uyum sağlaması, kurumun da gelişerek dinamik bir şekilde değişime uyum sağlayabilmesinin temelini oluşturmaktadır. Çalışanların rahatlıkla bireysel olarak da kullanabilecekleri yine bulut sistemler üzerinden çevirim içi çalışabilen eğitim yazılımı kullanılmalıdır.

Süreçlerin Yeni Normale Uyumu

Performans, ödüllendirme ve ücret yönetimi ile başlayan görevlendirme, idari işler ve masraf yönetimi gibi farklı bölümlerle de yürütülebilen birçok İK sürecini bulut sistemlere taşımak yeni dönemde zorunluluk haline geldi. Bu dönüşüm en başta zor ve yoğun bir çalışma gerektiği gibi görünse de insan kaynakları programı üzerinde uzmanlaşmış çözümler sayesinde oldukça zahmetsiz ve hızlı bir şekilde geçiş yapmak mümkün.

Dijital dönüşümün yeni adı İnoportal

Yeni normal döneminde dijital dönüşüm adına ihtiyacınız olan tüm bileşenleri İnoportal’da bulabilirsiniz. Tüm insan kaynakları süreçlerini, kullanımı kolay ve pratik bir şekilde zahmetsizce İnoportal’da yürütebilir, pandemi sürecine ve yasalara uygun olarak arşivleyebilirsiniz.

Özlük ve izin yönetimi, organizasyon şeması, PDKS, görev yönetimi, Performans süreçleri, anketler, online aday veritabanı ve işe alım yönetimi, online eğitim gibi İK süreçleri yanında masraf yönetimi, avans yönetimi, kasa yönetimi gibi finansal süreçleri de İnsan Kaynakları Yazılımı konusunda uzman İNOSOFT firmasına ait İnoportal ile yürütebilirsiniz.

Dijital değişim sürecinizde ihtiyacınız olan İnsan Kaynakları Yazılımı olan İnoportal'ı demo olarak kullanmak için inoportal.com web sitesinden demo talep edebilirsiniz.