Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, müzakere sürecinin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, Nevruz kutlama programında okunan Öcalan mektubunun bölge işadamları tarafından olumlu bulunduğunu söyleyerek, “Hız kazan süreç bizleri heyecanlandırıp, umutlandırdı” dedi.

Türkiye’de huzur için atılan her adıma destek verdiklerini açıklayan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, “Kürt sorunu olarak tanımlanan ve son 30 yıldan bu yana başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin tümünü kapsayarak büyük can ve mal kaybına sebebiyet veren bu sorunun çözümüne ilişkin barışçıl ve objektif tüm yaklaşımlara Muşlu işadamları ve sanayiciler olarak her zaman destek vereceğimizi hatırlatmak isterim. Onlarca yıldır bu sorunun direkt mağduru olarak bizler, büyük maddi ve manevi kayıplar yaşadık. Bu sorunun etkisini yoğun şekilde gösterdiği bölgemizde yatırım yapan ve istihdam oluşturan bizlerin yaşadıklarını tahmin etmek mümkün değildir. Biz istiyoruz ki her iki tarafta sulhtan yana tavır takınıp, bölgede ve ülkede huzursuzluk yaşanmaması için fedakarlık yapsın. Sorun silahla değil, müzakere ile çözüm bulsun. Artık analar ağlamasın, feryatlar yükselmesin. Kendi aramızda sağlayacağımız kardeşlik ve huzur ile bölgede ve dünyada güç ve söz sahibi bir ülke olacağımıza inancımın tam olduğunu hatırlatmak isterim. Biz bir Suriye gibi olmayız, olmamalıyız. İşte bunun için Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz ve Çerkez, bu ülkede yaşayan herkes bir araya gelip, huzurlu ve mutlu bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyona yakışır bir şekilde hareket etmelidir” diye konuştu.

Sorunun çözülmesini istemeyen şer odaklarının şimdiden harekete geçtiğini de vurgulayan Başkan Sinecem, “Bizlerin burada yaşadığı sıkıntı ve sorunlar, diğer bölgelerde yaşayan insanların da hayatını olumsuz etkiler hale gelmiştir. Bu sorunun çözümü yönünde atılacak her adımda ülkemizde yaşayan herkes kazançlı çıkacaktır. Kürt sorununun çözümüne ilişkin bizler ilgili tüm çevrelerle birlikte geliştirilecek toplumsal barış ve demokratik diyalog zemininde üzerimize düşen görev ve sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Bununla beraber kendilerine büyük kazanç kapısı olarak gördükleri bu çatışma ortamını isteyecekler de elbette olabilir. Bu sorunun çözümü yolunda bir takım engellerin olacağı da bilinmelidir. Ancak unutulmamalıdır ki Kürt sorununun çözülmesi Türkiye halkının yararına olacaktır. Tüm ülke bu olumlu adımlar neticesinde kazançlı çıkacaktır. Başta siyasilerimiz olmak üzere bu sorunun nihayetlenmesi yönünde irade beyanında bulunan tüm kesimler, kurumlar, kişiler sunacakları katkı oranında bu ülkenin kahramanları olarak tarihteki yerini alacaklardır” ifadelerini kullandı.