Taksim, gelişmiş altyapısı ile öne çıkıyor, bu nedenle sürekli bir gelişme ve genel olarak yolların ve ulaşımın sürekli yenilenmesi var ve okulların ve okulların yanı sıra her gün binlerce kişiye hizmet veren bir metro var. Üniversiteler, en lüks otelleri ve en büyük hizmet merkezleri Taksim ve civarında yer almaktadır.

İstanbul Taksim'de yatırımın avantajları

Otelleri, restoranları, turizmi ve aktiviteleriyle İstanbul'un ekonomik bel kemiğidir. İstanbul’da sahil kenarında veya boğazdaki bölgelerdeki emlakların fiyat artışlarını etkileyen değişik faktörler vardır. Hatta pandemi ile birlikte kiralık villa talepleri bile fiyatları çok yükseltmişti. Taksim’in de emlak fiyatlarını belirlemede kendine özgü parametreleri vardır. Bölgenin çeşitli büyük yaşam ve eğlence aktiviteleri içermesi, bölgenin en lüks otelleri, en lüks restoranları ve en ünlü pazarları içermesi ve içindeki altyapının uygun şekilde geliştirilmesi nedeniyle Taksim'e yatırım garantili kâr getirisi sağlar. Bölge aynı zamanda Taksim'i yatırımcıların ilgi odağı haline getiren turistik ve tarihi mekanları da içeriyor.

Taksim'de daire fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir?

Taksim'de daire fiyatlarını etkileyen faktörler farklılık gösterir ve dairelerin özelliklerine ve önemli yaşamsal merkezlere yakınlığına bağlıdır. Taksim, İstanbul satılık daire fiyatlarının sürekli yükselmesine katkıda bulunur ve şehrin en önemli tarihi eserlerine yakın konumuyla öne çıkan projelere sahiptir. Bu da Taksim'deki gayrimenkul yatırım seçeneğini en iyi araştırılan seçeneklerden biri haline getirir.

Taksim'de daire fiyatları, farklı daire alanları, konumu, manzarası, bitişleri ve farklı zevkleri nedeniyle farklılık gösterir. Taksim'de ortalama daire fiyatları büyüklüklerine göre 800.000 TL -  5.000.000 TL civarında değişebilir. Çok güzel konumdakilerin elbette çok daha yüksek fiyatları vardır.

Taksim 360 Projesi

Proje Taksim 360, Avrupa'nın ödüllü en iyi kentsel dönüşüm projesidir. Beyoğlu semtinde eski tarihi yapıların temelleri üzerine binanın tarihi, mimari ve kültürel değeri korunarak inşa edilmiştir. Kamu ve özel sektör arasında türünün ilk ortaklığında. Proje, toplam 918 konuttan ve modern ve sosyal yaşama hizmet veren bir alışveriş caddesinden oluşan, restore edilerek en modern tarzda ortaya çıkarılan dokuz tarihi bloktan oluşuyor. Projenin kendine özgü alanı, canlılığı, etkinliği ve tanıtımı için, yabancı elçilikleri, varlıklı insanları ve turistleri kendine çeken, şehrin en önemli tarihi dönüm noktasına yakın konumundan bahsetmeden başka bir avantaj sağlıyor.

Nasıl İzmir satılık daire fiyatlarını Çeşme, Alaçatı gibi yerler yükseltiyorsa, Taksim ile de İstanbul arasında bu ilişki kurulabilir.