Kentin en işlek noktalarından biri olan Times Meydanı’nda toplanan kalabalık, ABD yönetimine askeri müdahaleye son verilmesi çağrısında bulundu.

Savaş karşıtı grupların ülke genelinde yaptığı eylem çağrısı üzerine düzenlenen New York’taki protesto, en geniş katılımlı gösterilerden biri olarak öne çıktı. Gösteriye farklı etnik gruplardan vatandaşlar ile sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ellerinde pankartlarla Times Meydanı’nı dolduran protestocular, burada yapılan konuşmaların ardından Manhattan sokaklarında yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “ABD, Venezuela’nın üzerinden elini çek”, “Petrol için savaşma” ve “Venezuela’da savaş istemiyoruz” sloganları atıldı. ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alan “Trump istifa” ve “Trump, gitmen gerek” yazılı pankartlar da dikkat çekti. Göstericiler, savaşın ekonomik çıkarlar uğruna yürütüldüğünü savundu.

Times Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Manhattan’ın ana caddeleri boyunca devam ederken, trafiğe kapatılan güzergâhlarda ilerleyen kalabalık zaman zaman çevredeki vatandaşlardan da destek aldı.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

New York Polis Teşkilatı, protesto öncesinde ve sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda polis ekibi yürüyüş güzergâhında konuşlandırılırken, alan helikopter ve mobil ekiplerle de takip edildi. Gösteri sırasında herhangi bir taşkınlık veya şiddet olayı yaşanmadığı bildirildi.

Savaş karşıtı gruplar, ABD’nin Venezuela politikasına yönelik tepkilerini önümüzdeki günlerde de farklı eylemlerle sürdüreceklerini açıkladı.

Kaynak: İHA