Trabzonspor’un efsane hocası Ahmet Suat Özyazıcı derdi ki, “Atan ve tutanız iyi ise korkmayın, kazanırsınız…’

Kasımpaşa maçında görüldü ki, bu anlamlı söz ksımende olsa cuk diye yerine oturdu!

Kaleci Uğurcan süper oynadı, golleri atan da Nwakaeme inanılmaz güzel goller attı. Başlığımız da Nwakaeme: 2-Kasımpaşa: 2 oldu… Fakat, Ünal Karaman’ın beceriksizliğinden Trabzonspor kazanacağı maçı İstanbul’da berabere bitirmek zorunda kaldı. Yazık oldu.

Neyse, Ziraat Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor’a elenen Trabzonspor şok olmuştu. Bu moralsizlik ortamında Kasımpaşa maçına çıkan bordo-mavililer karşılaşmaya tutuk başladı. Sosa, Yusuf Yazıcı, Ekuban ve Abdülkadir Parmak kötüydüler. Trabzonspor sanki 7 kişi oynuyordu ve kaleye gitmekte bile zorlanıyorlardı. Durum buyken, sahneye tek başına Nwakaeme çıktı ve inanın jenerikleri aratmayan golleriyle Trabzonspor’a tek başına puan aldıran isim oldu. Nokta... Hep diyorum, Nwakaeme sanki turbo gücüyle oynuyor, adam bir türlü yıkılmıyor, inatçı, savaşçı ve hepsinden önemlisi de gol atıyor. İddia ediyorum Nwakaeme Trabzonspor’a son yıllarda gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyunculardan biri. Bu tespitime var mı itirazı olan. Yoktur dimi?

Uğurcan Çakır’ın hakkını vererek devam edelim. Kasımpaşa ilk yarı da net gol pozisyonları yakaladı, bol bol şut attılar Trabzonspor kalesine ama Uğurcan’ın çok kaliteli kurtarışlar yaptığını söylememiz gerekiyor. Uğurcan bu performansına devam ederse A milli takıma gider ve bir daha da oradan geri dönmez. Var mı itirazı olan, yoktur sanırım. Kasımpaşa’dan bahsedelim. Diagne Galatasaray’a transfer olduktan sonra bitmiş görüntüsündeler. Bir puan almalarına rağmen bu gidişle küme adayı olabilirler,  Neyse maça dönelim. Pereria ve Kamil Ahmet’in yokluğunda stoper Hüseyin Türkmen sağbek oynadı, sırıtmadığı gibi oyuna katkısı on numaraydı. Var mı itirazı olan, sanırım yoktur.

Mustafa Denizli hocaya geçmiş olsun diyerek devam ediyoruz. İkinci yarıya Kasımpaşa oyuncu değişikleri yaparak başladı ama Uğurcan’ın 53’de yaptığı kurtarışı görmenizi isterdik, resmen uzadı ve mutlak bir golü önlemiş oldu. Her geçen gün büyüyorsun Uğurcan, şımarmadan yoluna devam et. Ekubuna’a bir çift lafımız var; Kasımpaşa maçında kayıptın. Satınalma opsiyonlusun Trabzonspor’da. Böyle kötü oynamaya devam edersen sana güle güle olur demedi deme. 63’üncü dakikaya bakalım. Bir anlık dalgınlık.. Sosa kaynaklı, Novak gecikti. Toure müdahale edemedi. Perica’a da golünü attı. 2-1 Ünal hoca da değişiklik yaptı. Abdülkadir Parmak çıktı, yerine Vahit Amiri girdi. Halbuki, Ekuban çıkmalıydı, Vahid Amiri ile orta sahaya takviye yapılmalıydı. Anlamadık pek. Var mı itirazı olan. Sanırım olmaz.

Sonuç olarak, Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanıp Avrupa Kupalarına kestirme yoldan gitmek istiyordu ama okyanusu aşayım derken, derede boğuldu. Hesapta olmayan Ümraniye yenilgisi tüm planları alt üst etti. İyi düşünürsek, Trabzonspor’un Kasımpaşa beraberliği 4’üncü sıradaki yerini sağlama alan bir harekettir ve Avrupa hedefini tutturabileceğinin de habercisidir. Var mı itirazı olan. Sanırım yoktur… NOKTA 

Not: Toure son dakika da gereksiz yere elde oynadı. Trabzonspor kazanamadıysa, suçlusu Ünal Karaman’dan sonra Toure’dir. Haberiniz olsun…