Karşılaşma öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

“Final değil, finalin havası daha farklı. Bu, finale çıkma maçı. İki takımın da bu maçı ne kadar istediğini görüyoruz. Oyun zevki önemli, iki takımın da korkuları olmadan kazanmak adına hamleleri olacak. Biz kazanmak istiyoruz. Galatasaray’ın hedefi her zaman kupayı kazanmaktır.

Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Soğuk havaya rağmen bizi karşıladılar, otelin önünde beklediler.

İdeal ve en hazır oyuncularla oynamaya çalıştık. Lemina millî takımdan geldi, hastalığı vardı. Bugün buraya geldi ve kulübede olacak. Dediğim gibi millî takımdan döndü, 3-4 gün izin vermiştim. Sadece bir antrenman yapabildi.

Torreira geldiğinden beri takımın en önemli parçalarından biri. Yazın ilk gelen oyunculardan biriydi. O da bu devre arasında ailesiyle vakit geçirmek istediği için biraz daha fazla izin aldı. Bu yüzden sadece iki antrenmana çıkabildi, bugün maça başlamayacak. Zaten iki kaliteli oyuncumuz var. Topun bizde kalması önemli olacak. Ofansif ya da defansif ayrımı yapmadan, bu zamana kadar oynadığımız sistemi oynamaya devam edeceğiz.”"