Trabzonspor’un saha içi ve saha dışında yaşandığı sorunların ana sebebi olarak sağlam bir yönetime sahip olmamasını görüyorum. Bir futbol takımında herhangi bir futbolcunun ayağında yaşanan kıl dönmesinin bile sorumlusu yönetimlerdir. Karadeniz ekibinde bu sorumluluğu taşıyan yöneticiler yoktur!..

 

Başakşehir maçının ardından tribünlerden yükselen ‘yönetim istifa’ seslerini çok yönlü olarak değerlendirmek lazım. Taraftarlar başarısızlık durumunda ‘kelle’ ister. Bu isteğin amacı kulübün geleceğini kurtarıp takımı düzlüğe çıkarmaktan ziyade, başarısız olanları cezalandırmaktır! Başkan Usta ve olmayan yönetimi cezayı hak etmiştir. Bu ceza ise ‘istifa’ değil, ‘olağanüstü kongre’ olmalıdır. Gelecek sezonunun devre arasında yapılacak olan kongreyi bu sezonun sonuna almak Trabzonspor’un çıkarları için elzemdir. 

Başakşehir maçını teknik açıdan değerlendirdiğimizde karşımıza rezil bir futbol ancak çok sayıda net ‘gol pozisyonu’ çıkıyor. Evet, takım çok kötüydü. Bordo-mavili oyuncular sahada bir sistemden uzak, çorba vaziyetinde gezinip durdu. Hatalı paslar, doğru pozisyon alamayan oyuncular taraftara saç baş yoldurdu. Başakşehirli futbolcular Trabzonspor’un savunma hattıyla adeta kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı. Ancak bu kadar kötü performans sergilenen müsabakada bile bordo-mavili takım 4’ü Burak 1’i Sosa ile olmak üzere, kaçırması gol yapmaktan daha zor olan 5 net gol pozisyonu buldu. 

Buradan hareketle hepimiz bilmeliyiz ki, mevcut oyuncu kadrosu Trabzonspor’un son şansıdır. Borcu ödenemez noktalara ulaşan Karadeniz ekibi elindeki kadro ile başarıyı yakalamalıdır. Bilelim ki bu sağlanamazsa bordo-mavililer ciddi kayıplar yaşayacaktır ve toparlanması uzun yıllar alacaktır. Bu nedenle olağanüstü kongre şarttır! Takımın, bu yönetim anlayışı ile başarılı olamayacağı artık inkâr edilemez bir gerçek iken olağanüstü kongre kararı almak ille de üst üste seri mağlubiyetler mi yaşanması gerekiyor?

Son söz: Başkan Usta’ya düşen görev olağanüstü kongre kararı alıp yeniden aday olmaktır. Trabzonspor delegesi kendisine ‘tamam’ ya da ‘devam’ demeyi bilecektir…