Trabzonsporlu ünlü yazar Aspor yorumcusu Olcay Çakır, Okay’ın gidişini ve bordo-mavililerin son durumun 61saat’e değerlendirdi.
Okay’ın gidişindeki içine sinmeyen konuları dile getiren Çakır, “Şimdi bir takım haberler geliyor. Okay’a da Trabzonspor’a da hayırlı olsun. Sözleşmesindeki maddeyi kullanarak gitti. Giderken sanki daha konuşarak, danışarak, camia ile içli dışlı olarak “Ben gidiyorum hadi eyvallah” değil de bana müsaade demeliydi gibi geliyor bana. Ben bir taraftarıyım aynı zamanda Trabzonspor’un. Kırgınlığım yok. Çocuk sözleşmesine kendine güvenerek madde koydu. O maddeyi kullanarak yurt dışına gitti. Yalanı dolanı, entrikası yok bu işin. Sözleşmesinin gereğini yapmış oldu. İnşallah Trabzon’a gelirde uğurlama yaparız iyi bir uğurlama yaparız ona” dedi.

Bordo-mavililerde transfer için adı geçen isimlerin kendisine umut verdiğini kaydeden Çakır, “Transfer noktasında Trabzonspor’un mali yapısı herkesin malumu. Dolaşan isimler bana umut veriyor. Ben biraz öz evlatçıyım. Haliyle adı geçen oyuncuların genç olması, yerli olması, maliyetlerin düşük olması benim gibi futbola bakanlar için önemli. Ben sonuna kadar destekliyorum. Desteklemek zorundayız. Başka bir Trabzonspor yok. Bu bir kurtuluş hamlesi. Hep beraber sonuçlarını görmek için çalışmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.