Trabzon’da ölmüş bir muhalefet ile koltuk kavgasına düşmüş bir iktidar partisi durumu yaşıyoruz. 
Muhalefet kendi içsel hesaplaşmasının peşine düşmüş durumda. 
MHP’de değişim isteyenler pek ses çıkarmasa da, artık MHP’nin kadrolarında Trabzon’da topyekün bir değişimin yaşanması şart oldu derken sessiz sedasız yönetimde belirgin değişiklikler yapılmış ve aynen yola devam denmiş.
 
MHP’ye can verecek yeni nesil Trabzon’un önde gelen isimlerine ihtiyacı var. Fakat bu isimlerden bazıları sorumluluk almaktan kaçınıyor kimileride teşkilatlar tarafından hızlı yükselip önümüze geçerler diye istenmiyorlar.
Herkes milletvekilliği yolunda sosyal medya köşelerinden öte siyaset yapamıyor. MHP’nin yüzünü Güldüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs. 
Bu isimle MHP güzel bir kadro değişikliğine gidip genel seçimler için, yerel seçimlerde yakaladığı ivmeyi yukarılara çıkarabilirdi. Hala daha buna şansı var.  Fakat artık eski yüzler yıprandı. Örs faktörü iyi değerlendirilmeli ve gerekli kişiler gerekli fedakarlıkları yapıp sahadan çekilmemeli.  
CHP’deki hesaplaşma ise daha ayyuka çıkmış durumda.
Önceleri CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın karşısında olsalar da pek ortalıklarda görülmeyen muhalif sesler, şimdilerde yüksek sesle değişimin öncülüğünü yapmak için gün sayıyorlar. 
Fakat Yavuz Karan’ın öyle kimseye pabuç bırakmayacağını ve tüm hazırlığını yapmış olduğunu tahmin edebiliyorum. 
Yapmamış olsa söz verdiğini yerine getirir Mayıs ayı içinde il danışma meclisini toplar gelecek tepkileri en aza indirirdi. 
Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya bu noktada Karan’ın bir adım önünde. Mahalle bazında bir danışma meclisi yaptı ve şimdi tüm teşkilatlar bazında bir danışma meclisi hazırlığı içinde. 
CHP’de  gençlikle, gençliğin önünün kesilmesi noktasında da büyük bir sorun var. Bu sorunun aşılmaması halinde genç nüfusun giderek arttığı ilimizde ana muhalefet partisinin yaşayacağı sorunlar da giderek büyüyecektir. 
İktidarda ise koltuk ve iş kavgası almış başını gidiyor. 
Ak Parti Trabzon İl başkanı Adnan Günnar’ın ılımlı ve herkese eşit sevecen tavrını çekemeyenlerin yaratmak istediği kaos ortamı, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın kendi belediyeleri ve teşkilatı içinde yaşadığı çıkmazlar Ak Parti’nin Trabzon’da eski birlikteliğini yavaş yavaş yitirdiğinin bir göstergesi diyebiliriz.  Toparlanmaları mümkün fakat bu şekilde değil. 
Belediyelerdeki koltuk kapma savaşı nedeniyle başkanları rencide edecek konuşmalar, sağda solda yayılmaya başladı. 
Teşkilatların duyulmaması için gayret verdiği dedikoduları şimdi belediyenin veya teşkilatın içinde istediği makamı kapamayanlar yaymaya başladı. 
Ve izledikleri mide bulandırıcı yöntemler ile partilerini de kendilerini de rezil ettiler. 
Ak Parti içindeki fitne, fesat, adam satma, ihanet, koltuk kapma uğruna en yakınına kazık atma huyları ayyuka çıkmış durumda. 
Kimileri İl Başkanı Adnan Günnar’ın milletvekilliği yolunda önünü kesmeye, kimileri il başkanlığı yolunda Temel Altunbaş’ın yoluna taş koymaya kimileri onların koltuklarına gelebilmek için çirkin propogandalara başvuruyorlar. 
Her köşede bir ihanet, her köşede bir kumpas, her köşede bir ali cengiz oyununa şahit oluyorum. 
Tabi ki burada geçmişte ihanete uğrayanların, hakları yenilenlerin, haklarını arama yolunda veya yeniden kaybettikleri haklarına veya makamlarına kavuşma noktasında adilce verdikleri mücadeleye diyeceğim yok
Müdürlük atamalarına kadar inen bu kavganın sonunda biletin kime kesileceğini tahmin edebilirsiniz. 
Genel merkez kelle almaya alıştı ve bundan sonra da başarısızlığa gidecek herhangi bir ihtimali görmezden gelmeyecek ve kimseye eyvallah demeyecektir.
Evet Trabzon’da siyasette böylesine karmaşık bir ortam var iken Trabzon’un sorunları ile kim veya kimler ilgilenecek. Cumhurbaşkanlığı seçimininde yaklaştığı ve genel merkezin doğrudan teşkilatlara müdahale ettiği bu süreçte, parti teşkilatları ve yerel yönetimler kendi dertlerine düşmüş görünümündeler. İştke bu sebeplerden şehrimizin ve halkımızın sorunlarının genel seçim arifesine kadar erteleneceği kanısındayım. 
Bayağı gerildik hem ders alınacak hemde sizleri biraz olsun neşelendirecek bir fıkra ile yazımızı sonlandıralım. 
 BUGÜNÜN SİYASETİ:  İYİLİK ŞEYTANI 
Tilkinin teki ağaçta asılı bir et parçası görmüş. Tam yiyecekken bakmış bir bomba bağlı, bubi tuzağı!. Biraz uzağında saatlerce beklemiş, hedefi eti yemek: ama nasıl yiyeceği konusunda bir fikri yok. Birazdan aslan gelmiş, eti görmüş, ilerlemeye başladığında tilkiyi fark edip kıllanmış.
-Ne o tilki kardeş eti niye yemedin?
-Üzerinize afiyet olsun aslan kardeş, ben oruçluyum, sen buyur.
-Haa, öylemi demiş aslan, afiyetle yumulmuş ve bubi tuzağı gürültü ile infilak etmiş. Aslan bir tarafa , et bir tarafa uçmuş. Aslan  “ Ahh, ohh” derken bir bakmış, tilki eti hapur hapur, götürüyor.
Bağırmış: Hayvan erif, hani oruçluydun sen?
Tilki cevap vermiş:
-Ağabey top atıldı, sesi duymadın mı?