Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantılarında, Artvin’in Şavşat ilçesine kent meydanı kazandırılması için önemli bir adım atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Şavşat Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalanması konusu, meclis gündemine geldi.
PROTOKOL KAPSAMI
Yapılan görüşmeler sonucunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Şavşat Belediyesi arasında Şavşat ilçesi Kent Meydanı yapım işi için iş birliği protokolü yapılması planlanıyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Şavşat Belediyesi ile protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.
Protokol kapsamında uygulama ve takibin Şavşat Belediyesi tarafından yapılacağı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ise sadece hak ediş ödemelerini gerçekleştireceği belirtildi.
MALİYET BELİRSİZLİĞİ
Meclis görüşmeleri sırasında projenin maliyetine ilişkin sorular da gündeme geldi. Başkan Ahmet Metin Genç, daha önce Şavşat’ta bir park yapılması konusunda söz verdiklerini ancak parkın başka bir şekilde çözüldüğünü belirterek, mevcut projenin parka yapılacak ödeme kadar olduğunu söyledi.
Genç, projenin şatafatlı olmadığını ancak maliyetin henüz netleşmediğini söyledi.
CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu ise maliyet konusunda bilgi almak istediğini belirterek, “Yani bu 10 milyon da olabilir, 100 milyon da olabilir. Yani bunu bilmek gerekiyor” dedi. Bunun üzerine yetkililer, projenin henüz yaklaşık maliyetinin ortaya çıkmadığını, Şavşat Belediyesi’nin proje çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.
OY BİRLİĞİ KARARI
Yaşanan görüşmelerin ardından madde, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Şavşat Belediyesi arasında daha önce park yapımı konusunda protokol imzalanmıştı. Ancak Şavşat Belediyesi park yapımını tamamlayınca bu protokol kent meydanına çevrildi. Bu noktada Trabzon Büyükşehir Belediyesi, daha önce park yapımında söz verilen miktar kadar kent meydanı yapımına destek sağlayacak.





